Noskaties No cietuma iznācis varmāka atkārtoti vajā sievieti un šoreiz ātri nokļūst atpakaļ ieslodzījumā

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ziņojot par policijas pagājušā gada darba rezultātiem, Valsts policijas priekšnieks šonedēļ pauda, ka pagājušais esot bijis lūzuma gads cīņā pret vardarbību ģimenē. Kopš pērn sabiedrību šokēja Leona Rusiņa pastrādātā bijušās dzīvesbiedres slepkavība, atbildīgās iestādes, šķiet, patiešām sāk pieņemt arvien ātrākus lēmumus, lai vajātājus sauktu pie atbildības, vēsta “TV3 Ziņas”.

Nesen par atkārtotu sievietes vajāšanu kāds varmāka divu dienu laikā jau notiesāts un nonācis aiz restēm.

Rīgas rajona tiesa paātrinātā procesa kārtībā, kas bija mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža, izskatīja krimināllietu un pasludināja saīsināto spriedumu. Apsūdzētajam piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu par to, ka viņš atkārtoti ļaunprātīgi nepildīja nolēmumu par aizsardzību pret vardarbību, pēc kā apsūdzētais tiesas zālē apcietināts.

“Jau 2023. gada maijā noteica vīrietim aizliegumu tuvoties un sazināties ar kādu sievieti, kā arī aizliegumu tuvoties viņas dzīvesvietai. Apsūdzētais vīrietis tiesas noteiktos aizliegumus ignorēja un šā gada 13. februārī ieradās pie sievietes mājoklī, un uzturējās tajā līdz brīdim, kad ieradās policijas darbinieki un vīrieti aizturēja,” informē prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu