"Indexo" pensiju apjoms pārvaldībā pirmo reizi pārsniedz miljardu eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pensiju pārvaldes uzņēmuma "Indexo" aktīvu apjoms pārvaldībā šodien, 26. februārī, pirmo reizi ir pārsniedzis miljardu eiro. Tas panākts pateicoties klientu skaita stabilam pieaugumam, kā arī pārvaldīto pensiju fondu ieguldījumu vērtības pieaugumam, informē "Indexo" pārstāvji.

Vienlaikus "Indexo" klientu skaits ir pārsniedzis 129 000.

Kompānijā atzīmē, ka "Indexo" klientu un aktīvu pārvaldībā apmēra izaugsme paātrinās, proti, lai sasniegtu 500 miljonu eiro aktīvu pārvaldībā apmēru "Indexo" bija nepieciešami aptuveni pieci darbības gadi, bet nākamajiem 500 miljoniem eiro - aptuveni pusotrs gads.

Jau vēstīts, ka "Indexo" kopš 2022.gada vidus attīsta bankas izveides projektu. 2023.gadā tika pabeigti darbi pie bankas informācijas tehnoloģiju infrastruktūras, izveidota "Indexo" bankas mobilā lietotne, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām. Pēc licences saņemšanas "Indexo" banka sāks darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti vēlāk.

Lēmums par licences izsniegšanu "Indexo" veidotajai bankai gaidāms līdz 2024.gada 22.aprīlim.

2022.gadā "Indexo" strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44%, Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%, Igaunijas uzņēmums "Barolo Finants", kura īpašnieks ir Indreks Gusevs, ar 5,67%, Igaunijas uzņēmums "Saggis", kura īpašnieks ir Sandu Hubans, ar 5,67%, SIA "IN Finance", kuras kontrolējošā persona ir Jekaterina Ņikuļina, ar 5,97%, kā arī Mārcis Martinsons ar 6% "Indexo" akciju. Pārējo akcionāru īpašumā ir mazāk nekā 5% akciju.

"Indexo" izveidota 2017.gadā. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu