Par Ogres Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāju iecelta Helmaņa partijas biedre (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK  kandidāte Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Marika Zeimule iesniedz kandidātu sarakstu un programmu EP vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK kandidāte Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Marika Zeimule iesniedz kandidātu sarakstu un programmu EP vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā. Foto: Ieva Makare/LETA

No 1.marta par Ogres novada Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāju iecelta domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) partijas biedre Marika Zeimule (NA), liecina Ogres novada domes sēdē pieņemtais lēmums.

Savukārt no 29.februāra par Ogres teātra direktori - Ieva Rodiņa,

Zeimule ir absolvējusi Rēzeknes Mākslas koledžu, Latvijas Universitātē ieguvusi Vizuālās mākslas un mākslas vēstures pedagoga kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Biznesa augstskolā "Turība". Viņai ir plaša pieredze valsts pārvaldē - bijusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kultūras ministra, satiksmes ministra biroja vadītāja.

Zeimule ir biedrības "Latgales tradicionālās kultūras centrs "Latgaļu sāta"" dibinātāja un valdes priekšsēdētāja. Organizējusi tradicionālās kultūras pasākumus, nometnes un seminārus. Bijusi Madonas mākslas skolas direktore.

Jaunā Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja norāda, ka viens no viņas mērķiem būs vienotas komandas izveide gan kultūras, gan tūrisma nozarē. "Mans mērķis ir izveidot kopēju platformu, kurā ikvienam vienkopus būtu pieejama informācija par kultūras un tūrisma pasākumiem un iespējām Ogres novadā," uzsver Zeimule. Viņa uzskata, ka svarīgi ir saglabāt kultūras dzīvi uz vietas pagastos, jo kultūrvides saglabāšana ir pamatnosacījums konkrētās vietas apdzīvotībai un būtiski kopā ar kultūras iestāžu pārstāvjiem veidot kopīgu redzējumu par novada kultūras un tūrisma attīstību.

Ogres teātra direktore Rodiņa ieguvusi bakalaura un maģistra grādu baltu filoloģijā Latvijas Universitātē, absolvējot Silvijas Radzobes vadīto teātra zinātnes kursu. Viņa ir zinātņu doktore Vizuālajās mākslās, mūzikā un arhitektūrā, teātra kritiķe un zinātniece, teātra aktuālo procesu vietnes "Kroders.lv" galvenā redaktore. Kopš 2019./2020.gada sezonas ir Ogres teātra vadītāja, izrāžu radošā direktore un fotogrāfe.

Rodiņa atzīmē, ka viņas pirmais mērķis ir nostabilizēt teātra pozīcijas Ogres novadā - būt pamanāmai kultūras iestādei, kas nodrošina kvalitatīvu un daudzveidīgu repertuāru un veicina jaunu skatītāju piesaisti. Otrs virziens ir teātra pozīciju nostiprināšana valsts mērogā, kas patiesi ir liels izaicinājums, jo Ogres teātris ir pirmais teātris Latvijā, kas no amatierteātra ir kļuvis par reģionālu repertuārteātri.

"Šobrīd mēs esam pusprofesionāls teātris, jo režiju veido profesionāli darbinieki, bet aktieri savu darbu veic brīvprātīgi. Mūsu mērķis ir pierādīt sevi un iegūt profesionālā teātra statusu. Tas būs sarežģīts ceļš, pie kura mēs nopietni strādājam," atzīmē Rodiņa.

Ogres novada dome nolēma līdz šā gada 1.februārim pārveidot savulaik kā amatierteātri dibināto Ogres kolektīvu par pašvaldības iestādi.

Ogres teātris esot sācis darbību jau 1928.gadā kā amatierteātris. Izvērtējot teātra sniegumu, pašvaldība 2020.gadā to nominēja par profesionālo teātri, nosakot jaunus uzdevumus un funkcijas tā profesionālajai darbībai. Līdz šim tas darbojies Ogres novada Kultūras centra padotībā, bet turpmāk kļūs par Ogres novada pašvaldības iestādi "Ogres teātris".

Lai veicinātu Ogres teātra turpmāko attīstību, svarīgi to izveidot kā atsevišķu iestādi ar saviem mērķiem un uzdevumiem, uzskata pašvaldībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu