Bijušais un esošais satiksmes ministrs tiešajā ēterā apmainās ar "laipnībām"

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījuma "Šodienas jautājums" viesi bija bijušais satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs un esošais satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Abi politiķi apmētājās ar dažādām dzēlībām.

Viens no apspriestajiem tematiem bija jauno elektrovilcienu tehniskās problēmas. Uz nepieciešamību nodrošināt pasažieriem prognozējamu un netraucētu vilcienu kustību šodien, tiekoties ar Briškenu, norādīja arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs norādīja, ka jāvērtē, kā līdz šādai situācijai varēja nonākt, tādēļ līdz marta vidum viņš gaida līdzšinējo problēmu novēršanu un AS "Pasažieru vilciens" valdes atbildības izvērtējumu. Prezidenta ieskatā šī situācija izgaismo arī daudz plašākas un sistemātiskākas problēmas valsts lielajos iepirkumos un to pārvaldībā.

Raidījumā bijušais satiksmes ministrs Vitenbergs uzsvēra, ka laikā, kamēr vilcieni tika pielāgoti, pasažieri neviļus kļuva par situācijas ķīlniekiem. 

"Ja parādījās bažas, šos vilcienus vajadzēja testēt naktī, sagatavot atbilstoši autobusus, kurus nepieciešamības gadījumā sūtīt. Šajā gadījumā cilvēki bija eksperimentu un dažādu problēmu ķīlnieki, kas nav pieņemami," tā Vitenbergs.

Savukārt Briškens norādīja, ka februārī vilcienu punktualitātes rādītājs ir atgriezies virs 98%.

Raidījuma laikā abi politiķi ik pa brīdim apmainījās ar dzēlīgākām frāzēm, viens otru apvainojot "tukšmuldēšanā", puspatiesību teikšanā un neizdarībā. 

Uz jautājumu, vai, viņuprāt, šādas replikas ir ministru cienīgas, Briškens atbildēja, ka "ir vērsts uz rezultātiem, bet netolerēs puspatiesību tiražēšanu". 

"Sabiedrībai, protams, ir apnikusi politiķu kašķēšanās, tāpēc es esmu vēl jo vairāk sarūgtināts, ka no iepriekšējiem diviem satiksmes ministriem esmu saņēmis nevis kādus ieteikumus, bet nemitīgu jautājumu politizēšanu," tā Briškens. 

Savukārt Vitenbergs atvainojās par saviem izteikumiem parlamentārajam sekretāram Ģirtam Dubkēvičam - viņš parlamentāro sekretāru nesen saziņā mikroblogošanas vietnē "X" nodēvēja par puņķutapu.

Tāpat Vitenbergs apliecināja, ka labprāt dalīsies pieredzē un padomos, ja tādus viņam lūgs. 
Vairāk klausies ierakstā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu