Putinam ir jāatbild par Krieviju, Ukrainu un Navaļniju, uzsver Navaļnaja (3)

Papildināts
TVNET/LETA/MEDUZA
Papildināts 17:16, 28. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūlija Navaļnaja
Jūlija Navaļnaja Foto: dpa/scanpix

Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam ir jāatbild par to, ko viņš izdarījis ar Krieviju, Ukrainu un Alekseju Navaļniju, trešdien uzrunājot Eiropas Parlamentu (EP), paziņoja Krievijas cietumā mirušā opozīcijas līdera atraitne Jūlija Navaļnaja.

"Putinam ir jāatbild par to, ko viņš ir izdarījis ar manu valsti. Putinam ir jāatbild par to, ko viņš ir izdarījis ar kaimiņu miermīlīgo valsti. Putinam ir jāatbild par to, ko viņš ir izdarījis ar Alekseju," uzsvēra atraitne.

Lai cīnītos ar Putina režīmu, jāliek lietā novatoriskas metodes, kā to darīja Aleksejs Navaļnijs, norādīja Navaļnaja.

"Putins ir asiņains monstrs, organizēta noziedzīga grupējuma barvedis," uzsvēra atraitne.

Ir jācīnās ar tiem, kas palīdz Putinam, jāveic izmeklēšanas, viņi jāizgaismo, nedrīkst ļaut viņiem apiet sankcijas, viņa mudināja.

"Man vīrs vairs nekad neieraudzīs nākotnes brīnišķīgo Krieviju, bet mums tā ir jāierauga. Un es izdarīšu visu, kas ir atkarīgs no manis, lai viņa cerības piepildītos. Ļaunums kritīs, bet brīnišķīgā nākotne pienāks," sacīja Navaļnaja.

Kā informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, sveicot Navaļnaju plenārsēžu zālē, EP priekšsēdētāja Roberta Metsola uzsvēra, ka daudziem Krievijā un arī ārpus tās Navaļnijs nozīmēja cerību uz labākiem laikiem, brīvu Krieviju un nākotni.

"Ja vēsture mums kaut ko ir mācījusi, tad tas ir tas, ka autokrātijas beigu galā vienmēr sabrūk no pamatiem - pašas savas korupcijas dēļ, kā arī tāpēc, ka cilvēkiem ir raksturīgas alkas pēc brīvas dzīves. Un tad, kad tas neizbēgami notiks, tas notiks, pateicoties Alekseja Navaļnija un jūsu ģimenes paveiktajam," pauda Metsola.

Savā runā Navaļnaja apsūdzēja Krievijas varas iestādes, ka tās Putina vadībā ir organizējušas opozicionāra nogalināšanu. Viņa norādīja, ka šī "publiskā slepkavība" visiem vēlreiz parādījusi, ka "Putins ir spējīgs uz visu un sarunas ar viņu nav iespējamas". Viņa pauda arī bažas, ka nevienas no Eiropas Savienības pašreizējām sankcijām nav apturējušas Krievijas agresiju Ukrainā.

Šim nolūkam viņa aicināja rast novatoriskākas idejas, lai sakautu Putina režīmu - gan tā iekšpolitiku, gan tā uzvedību attiecībās ar kaimiņiem. Viņa atzīmēja, ka Putinam nevar kaitēt ar jaunu rezolūciju vai jaunām sankcijām, kas neatšķirsies no iepriekšējām. Navaļnija uzsvēra, ka darīšana ir nevis ar politiķi, bet "asiņainu bandītu". Viņas ieskatā svarīgākais ir vērsties pret Putinam pietuvinātajiem cilvēkiem, draugiem, domubiedriem un mafijas naudas glabātājiem.

"Nevis diplomātiskas notas, bet finanšu mahināciju izmeklēšana. Nevis "paust bažas", bet gan mafijas locekļu meklēšana jūsu pašu dalībvalstīs, atrodot slepenos juristus un finansistus, kas palīdz Putinam un viņa draugiem slēpt naudu," uzsvēra Navaļnija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu