Gana pieņem likumprojektu, kas kriminalizē homoseksualitāti (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ganas partlaments trešdien pieņēma likuma projektu, kas kriminalizē homoseksualitāti, tās veicināšanu, atbalstīšanu un finansēšanu.

Cilvēku seksuālo tiesību un Ganas ģimenes vērtību likuma projekts tika iesniegts parlamentā pirms apmēram trim gadiem. Pēc pieņemšanas parlamentā tas tiks iesniegts parakstīšanai valsts prezidentam.

Prezidents Nana Ado Dankva Akufo-Ado vēl nav apstiprinājis, vai viņš parakstīs šo likumprojektu, lai tas kļūtu par likumu.

Likumprojekts paredz, ka jebkuram, kas identificē sevi kā lesbieti, geju, biseksuāli, transpersonu vai daļu no plašākās kvīru kopienas LGBT+, vai atbalsta jebkādu homoseksuālu darbību, var draudēt vairāki gadi cietumā.

Iepriekš par iesaistīšanos homoseksuālās darbībās varēja piespriest cietumsodu līdz trim gadiem. Jaunais likumprojekts paredz cietumsodu līdz pieciem gadiem tiem, kas atzīti var vainīgiem LGBT+ pasākumu mērķtiecīgā veicināšanā, sponsorēšanā vai atbalstīšanā.

Šo likumprojektu atbalsta kristiešu, musulmaņu un citas reliģiskās kopienas, kā arī tradicionālie līderi. Pret to ir protestējuši cilvēktiesību aktīvisti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu