Divi Latvijas uzņēmumi iekļuvuši prestižā "Financial Times" reitingā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā dibinātais lietoto auto tirgotājs “Longo Group” pirmo reizi iekļauts prestižajā biznesa medija “Financial Times” straujāk augošo uzņēmumu topā FT 1000 un atzīts par Latvijā visstraujāk augošo uzņēmumu. Kompānija šajā reitingā ierindota 550.vietā, sasniedzot visaugstāko rezultātu no Latvijas uzņēmumiem, savukārt auto nozarē kompānija sasniegusi pat 10.vietu.

Lielbritānijas biznesa laikraksts “Financial Times” veidotais reitings FT 1000 tiek gatavots ik gadu, sadarbībā ar neatkarīgo tirgus izpētes kompāniju “Statista”, iekļaujot tajā 1000 Eiropas uzņēmumus, kas četru gadu laikā sasnieguši vislielāko kopējo ieņēmumu organisko pieaugumu.

“Pēdējos gados esam spējuši “Longo Group” attīstīt par tirgus līderi Latvijā, izveidojot meitas kompānijas Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā, nodrošinot darbu vairāk nekā 140 darbiniekiem. Mūsu mērķtiecīgais darbs ir atalgots, kļūstot par Latvijā visstraujāk augošo uzņēmumu, ko pierāda “Financial Times” augstais novērtējums,” saka “Longo Group” valdes priekšsēdētājs Edgars Cērps, piebilstot, ka topa veidotāji atlases posmā noteikuši ļoti stingrus kritērijus, tostarp veicot arī grāmatvedības datu pārbaudi un analīzi, lai precīzi sagatavotu reitingu.

“Financial Times” veidotā FT 1000 1.vietu ieņem saules paneļu tirgotājs “Raylyst Solar“ no Čehijas, savukārt 2. un 3. vietā ierindojušās reklāmas un mārketinga kompānijas “Adagio.io” no Francijas un “Bidberry” no Itālijas.

Kā norāda topa veidotāji, visvairāk uzņēmumu reitingā iekļauti no IT nozares – kopumā 188 uzņēmumi –, savukārt otrajā vietā ar 94 pārstāvētām kompānijām ir būvniecības nozare. Trešajā vietā šogad pārstāvēta e-komercija ar 78 uzņēmumiem, kas ir mazāk nekā iepriekšējos gados, ko var skaidrot ar dažādu pandēmijas ierobežojumu atcelšanu un cilvēku atgriešanos tradicionālās tirdzniecības vietās.

Sešu gadu laikā, kopš izveidots “Longo Group”, pārdotas automašīnas par 170 miljonu eiro vērtībā. Uzņēmums veic tirdzniecību Rīgā, Viļņā, Paņevežā, Klaipēdā, Tallinā, Narvā, kā arī Polijas pilsētā Belostokā.

Viņš norāda, ka līdz šim noiets grūt un sarežģīts ceļš, lai piesaistītu nepieciešamās finanses biznesam, taču tagad interesi par “Longo Group” izrāda arī miljardus vērtu fondu pārstāvji, īpaši novērtējot izstrādātās tehnoloģijas un pieejas pārdošanas procesā.

“Mēs mērķtiecīgi strādājam pie tā, lai klienti saņemtu visaugstākās kvalitātes apkalpošanu un, protams, iegādātos tieši viņiem vispiemērotāko automašīnu,” skaidro Cērps, piebilstot, ka uzņēmums strādā arī pie tā, lai sasniegtu izvirzītos vides mērķus, ievedot Baltijas valstīs un Polijā tirgošanai paredzētas automašīnas, kas ir ar zemāku CO2 izmešu apjomu nekā vidēji tirgū, “pašreiz automašīnu tirdzniecības nozare nav tik attīstīta kā citas mazumtirdzniecības jomas, tāpēc rūpīgi jāstrādā pie tirgus sakārtošanas.”

FT 1000 reitingā šogad ir tikai divas kompānijas no Latvijas. Bez "Longo Group", reitingā iekļuvusi arī finanšu tehnoloģiju kompānija "Sun Finance", kas ieņem 923. vietu. Pērn šim uzņēmumam 361. vieta, bet 2022. gadā - 30. vieta. 

Reitingā ir deviņas Lietuvas kompānijas (visaugstāk "Surfshark" - 47. vietā), un četri Igaunijas uzņēmumi (visaugstāk "Bunker Partner" - 132. vietā). 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu