Odesā un Harkivas apgabalā dronu uzbrukumos gājuši bojā cilvēki

Papildināts 13:40, 2. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nina Liashonok/SIPA/Nina Liashonok/SIPA

Naktī uz sestdienu Krievijas dronu triecienos Odesā nogalināti četri cilvēki, bet Harkivas apgabalā viens, paziņoja vietējās varasiestādes.

Odesas pilsētā un apgabalā izsludinātas trīs dienu sēras.

Uzbrukumā, ko Krievija veica ar droniem "Shahed", Odesā nogalināti četri cilvēki, ir ievainotie mierīgo iedzīvotāju vidū, nodarīti postījumi daudzstāvu dzīvojamiem namiem.

Glābēji Odesā daudzstāvu nama drupās pirmā stāva līmenī izcēla trīs gadus veca bērna līķi, tur atrasts arī ceturtais līķis, vēsta Ukrainas Ārkārtas situāciju dienests.

Cietuši astoņi cilvēki, izglābti pieci.

Triecienā nogalināta 1952.gadā dzimusi sieviete, 1988.gadā dzimis vīrietis un 2021.gadā dzimis bērns, liecina apgabala kara administrācijas apkopotā informācija.

Trieciena vietā turpina strādāt speciālisti. Tiek pārceltas drupas, zem tām varētu būt vēl citi cilvēki, pieļāva Odesas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Kipers.

Policija Harkivas apgabalā Ukrainas ziemeļaustrumos paziņoja, ka viens drons trāpījis mājā Velikijburlukas ciemā, izraisot ugunsgrēku un gados veca vīrieša nāvi.

"76 gadus vecais mājas īpašnieks tika izvilkts no gruvešiem" miris, un "māja tika pilnīgi sagrauta", vēstīja policija.

Policisti evakuēja gados vecu sievieti no kaimiņu mājas.

Harkivas pilsētas iestādes paziņoja, ka citā dronu uzbrukumā tika iznīcinātas vairākas automašīnas un dzīvojamās ēkas, bet netika ziņots par cietušajiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot aizvadītās nakts Krievijas dronu triecienus Ukrainas pilsētām, sestdien atkal mudināja partnerus palielināt pretgaisa aizsardzības līdzekļu piegādes.

"Mums no partneriem vajag vairāk pretgaisa aizsardzības līdzekļu. Ir jānostiprina Ukrainas pretgaisa aizsardzības vairogs, lai nodrošinātu papildu aizsardzību mūsu cilvēkiem pret krievu teroru," sestdienas rītā platformā "Telegram" pauda Zelenskis.

"Vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, vairāk pretgaisa aizsardzības raķešu. Tas ir tas, kas aizsargā dzīvību," uzsvēra prezidents.

Arī Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pēc kārtējā Krievijas dronu uzbrukuma aicināja rietumvalstis aktīvi darboties, lai nodrošinātu Ukrainai nepieciešamo palīdzību.

"Krievija darbojas katru reizi, kad Rietumi stāv dīkā. Par katru vārdu, kas tiek izrunāts, lai paskaidrotu, kāpēc nevar kaut ko darīt Ukrainas labā, Krievija paņem reālu cilvēka dzīvību," platformā "X" pauda ministrs.

Uz katru nepiegādāto pretgaisa aizsardzības platformu Krievija atbild ar simtiem raķešu un dronu, ar ko tā uzbrūk Ukrainas pilsētām, norādīja Kuleba.

"Par katru patronu, kas tiek eksportēta no Eiropas, nevis nosūtīta uz Ukrainu, Krievija sagrābj vēl vienu Eiropas zemes kvadrātmetru," turpināja ministrs.

"Investējiet ražošanā, iepirkumos un aizliedziet eksportēt ārpus Eiropas robežām tieši tagad."

"Mērķis - darboties nevis "tik ilgi, cik tas būs nepieciešams", bet "tik ātri un tik daudz, cik vajadzīgs". Darbojieties!" mudināja Kuleba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu