Ziemeļkorejai pastiprinot kodoldraudus, ASV un Dienvidkoreja sāk lielas militārās mācības

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidkoreja un ASV pirmdien sāka plašas ikgadējās militārās mācības, lai uzlabotu gatavību laikā, kad Ziemeļkoreja pastiprina kodoldraudus un raķešu izmēģinājumus.

Dienvidkorejas un ASV spēki sāka datorsimulācijas pavēlniecības mācības "Freedom Shield" ("Brīvības vairogs") un dažādas lauka mācības, kas turpināsies 11 dienas, paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Pagaidām Ziemeļkoreja nav reaģējusi uz ikgadējām mācībām, kuras uzskata par iebrukuma mēģinājumu. Iepriekš Ziemeļkoreja, atbildot uz mācībām, ir rīkojusi provokatīvus ieroču izmēģinājumus.

Pagājušajā nedēļā Dienvidkoreja paziņoja, ka pavasarī kopā ar ASV spēkiem veiks 48 lauka mācības, kas ir divreiz vairāk nekā pērn. Mācību laikā plānots praktizēt šaušanu ar kaujas munīciju, bombardēšanu, gaisa triecienus un raķešu pārtveršanu.

Kopš 2022.gada sākuma Ziemeļkoreja ir veikusi vairāk nekā 100 raķešu izmēģinājumu.

Reaģējot uz to, ASV un Dienvidkoreja ir paplašinājušas militārās mācības un ir palielināta ASV militāro aktīvu izvietošana reģionā.

Šogad Ziemeļkoreja jau veikusi sešus raķešu izmēģinājumus un vairākas artilērijas mācības.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns februārī paziņoja, ka Phenjana nekavēsies "pielikt punktu" Dienvidkorejai, ja tā uzbruktu kaimiņvalstij. Kims Dienvidkoreju nodēvēja par savas valsts "visbīstamāko un pirmo ienaidnieku, un nemainīgi niknāko ienaidnieku".

Ar kodolieročiem bruņotā Ziemeļkoreja šogad Dienvidkoreju pasludināja par "principiālu ienaidnieku", oficiāli slēdza vairākas valdības aģentūras, kuru pārziņā bija sadarbības un atkalapvienošanās veicināšana ar Dienvidkoreju, un draudēja ar karu "pat par 0,001 milimetra" teritorijas pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu