Latvijai par ekonomiku būtu jādomā kā par nacionālās drošības jautājumu, uzskata Kristofers Robinsons, ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā. Intervijā portālam TVNET viņš nosauc četras jomas, kurās Latvija varētu stiprināt savu konkurētspēju un līdz ar to arī drošību.

Robinsons savā diplomātiskajā karjerā daudz strādājis ar valstīm, ar kurām ASV ir sarežģītas attiecības. Viņš savulaik bijis politisko lietu ministrs–padomnieks ASV vēstniecībā Maskavā un Valsts departamenta direktora vietnieks Krievijas jautājumos, kā arī strādājis Baltkrievijā un Irākā.

Jau vairāk nekā gadu viņš ir ASV vēstnieks Latvijā un priecājas strādāt valstī, kas iestājas par līdzīgām vērtībām kā viņa dzimtene. Tas labi redzams viņa saspringtajā ikdienas grafikā: vēstnieks ir klāt gan Latvijas svētkos un kultūras pasākumos, gan konferencēs, gan arī tiekas ar augstskolu pārstāvjiem un uzņēmējiem.

Intervijā portālam TVNET vēstnieks uzteic Latvijas līdz šim paveikto aizsardzības jomā un norāda, ka Latvija var paļauties uz ASV kā tuvu sabiedroto. Taču viņš uzskata, ka ekonomiku vajadzētu izvirzīt kā vēl vienu prioritāti – tas vēl daudz vairāk stiprinātu Latvijas drošību nākotnē.

– Labdien, vēstnieka kungs, paldies, ka piekritāt intervijai.

– Paldies jums par iespēju, man tiešām prieks.

– Pēdējo dažu mēnešu laikā izskanējuši brīdinājumi, ka tad, ja Krievija netiks sakauta Ukrainā, tā dažu gadu laikā varētu sarīkot jaunu uzbrukumu. Dažas amatpersonas pat piesaukušas tieši Baltiju. Vai mūsu lasītājiem izklāstīt veidus, kā ASV iesaistījušās NATO austrumu flanga aizsardzības stiprināšanā? Vai ir īstenoti kādi pasākumi, lai šo partnerību aizsargātu gadījumā, ja pēc gaidāmajām vēlēšanām mainīsies ASV administrācija?

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X