Plānots atkārtoti atlikt veselības pakalpojumu "divu grozu" ieviešanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Hosams Abu Meri.
Veselības ministrs Hosams Abu Meri. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Turpinot gan 13.Saeimas, gan pašreizējās 14.Saeimas pieeju, parlamentā atkal varētu tikt skatīts priekšlikums atlikt veselības pakalpojumu "divu grozu" sistēmas ieviešanu.

Pēc Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas aicinājuma priekšlikumu par atlikšanu iesniedzis veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un Veselības ministrija (VM).

Vēl 12.Saeimā tika atbalstīts princips, ka iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumi plašākā klāstā būtu pieejami atkarībā no veiktajām sociālajām iemaksām. Tomēr līdz šim šādas sistēmas ieviešana vairākas reizes atlikta.

VM komisijā iesniegusi grozījumu piedāvājumu Veselības aprūpes finansēšanas likumā, kas paredz divu tā saucamo veselības aprūpes pakalpojumu "grozu" atlikšanu vēl uz pusotru gadu jeb līdz 2025.gada beigām līdz jaunas veselības aprūpes finansēšanas sistēmas izveidošanai.

Abu Meri piedāvātie grozījumi arī paredz līdz 2025.gada 1.martam uzdot Ministru kabinetam iesniegt likumprojektu par valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu finansēšanas kārtību.

Grozījumi arī paredz no 2025.gada 1.janvāra par narkoloģiskās palīdzības saņemšanu no pacientu līdzmaksājumiem atbrīvot personas, kuras slimo ar alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu atkarību.

Kā ziņots, Sociālo un darba lietu komisija iepriekš neatbalstīja vēl citu, 13.Saeimā piedāvāto veselības aprūpes finansēšanas modeli, un nolēma aicināt VM līdz nākamā gada februārim izstrādāt jaunu attiecīgo pieeju. Tāpat komisija rosināja sagatavot grozījumus par "divu grozu" sistēmas ieviešanas atlikšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu