LDDK: Latvijas uzņēmējiem akūti trūkst augsti kvalificēta darbaspēka (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un sadarbības partneri aicina Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) uz izlēmīgu rīcību ilgtspējīgas un valstiskas STEM izglītības izstrādē, informēja LDDK pārstāvji.

Uzņēmējiem un valstij ir šobrīd rezultatīvi jāstrādā, lai celtu produktivitāti, lai konkurētu eksporta tirgos, lai radītu augstas pievienotās vērtības preces un pakalpojumus.

"Tas nav iespējams, ja Latvijas uzņēmējiem akūti trūkst ražošanai nepieciešamā darbaspēka - augsti kvalificēta, ar mūsdienīgām, starptautiski konkurētspējīgām STEM zināšanām un prasmēm," norāda LDDK pārstāvji.

Organizācijas aicina Siliņu nodrošināt 2021.gadā uzsākto un šobrīd pārtraukto metodisko mācību līdzekļu sagatavošanu STEM jomas mācību priekšmetos.

Tāpat LDDK ieskatā no 2024.gada 1.septembra nepieciešams nodrošināt atbalstu STEM un zinātnes interešu izglītības centru apmeklējumiem.

Vienlaikus nepieciešams nodrošināt finansējumu sabiedriskajām iniciatīvām STEM izglītības jomā. Finansēt tādas iniciatīvas kā STEM liceju, STEM nozaru sabiedriski organizētos konkursus un pasākumus bērniem un jauniešiem, kā arī nozaru organizētos pasākumus reģionos. Izveidot ikgadējos grantu konkursus arī citām sabiedrības līdzdalības iespējas STEM jomā, tādējādi iesaistot visu sabiedrību STEM izglītības nozīmības izpratnē un līdzatbildību par mūsu valsts nākotni.

LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis un sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam. LDDK misija ir veidot Latvijas uzņēmējdarbību atbalstošu vidi, veicinot uzņēmēju konkurētspēju un pārstāvot darba devējus sociālā dialoga ietvaros nacionālā, Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu