Latkovskis: Fiziskas izmaiņas uz robežas redzēsim gada laikā

CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.
Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Foto: Zane Bitere/LETA

Izmaiņas uz robežas būs redzamas jau gada laikā, teica Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (JV) Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodienas jautājums”, runājot par jautājumiem, kuri vēl jārisina Latvijas drošības stiprināšanai.

Latkovskis atzīmēja, ka Krievijas informatīvās kampaņas spiediens sākās uzreiz pēc pareizticīgo ziemassvētkiem ar mērķi iedvest bailes un izdarīt spiedienu uz sabiedrību, lai tā politiķiem pieprasītu izdarīt spiedienu uz Ukrainu. Krievijas mērķis ir noslēgt pamieru, jo tai nepieciešams atkopties, spriež Latkovskis.

“Fiziskas izmaiņas uz robežas redzēsim gada laikā. Mums ir nepieciešams arī iepirkt tālākas darbības artilēriju,” pastāstīja Latkovskis.

TVNET jau rakstīja, ka Nacionālie bruņotie spēki (NBS) otrdien, 5.martā, izplatīja paziņojumu, norādot, ka Krievija, mēģinot uzturēt esošo militāro spēju un tempu turpināt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, jau būtiski samazinājusi savus personāla resursus un bruņojumu Latvijas robežas tuvumā, līdz ar to Krievijai nepietiek militārās jaudas un resursu, lai veiktu konvencionālu uzbrukumu pret NATO dalībvalsti. Tāpēc NBS aicina informatīvajā telpā izskanējušās tendenciozās spekulācijas no dažādiem avotiem par iespējamu apdraudējuma pieaugumu Eiropā, tostarp Latvijā, vērtēt kritiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu