Vilcienu reisi ceturtdienas rītā kavēti strāvas padeves problēmu dēļ (4)

TVNET/LETA
Papildināts 10:01, 7. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdienas rītā kavējās vai tika atcelti vilcieni līnijās Rīga-Skulte un Rīga-Tukums, liecina AS "Pasažieru vilciens" publiskotā informācija. Līnijā Rīga – Tukums satiksme tika atjaunota pirms plkst. 10.00.

Ceturtdienas rītā strāvas padeves dzelzceļa infrastruktūrā dēļ dzelzceļa līnijā Rīga – Tukums tika atcelti divi rīta reisi, savukārt vēl vairāki kavējās. Vilcienu atcelšana vai kavēšanās ietekmēja arī vilcienu kustību citās līnijās.

Šobrīd vilcienu satiksme ietekmētajās dzelzceļa līnijās ir atjaunota.

AS “Pasažieru vilciens” aicina pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai par vilcienu kustības laikiem “Vivi” mobilajā lietotnē. Tāpat pasažieri aicināti iesūtīt pieteikumus kompensāciju saņemšanai.

“Jauno elektrovilcienu ekspluatācijā iepriekš esam saskārušies ar ne mazums dažāda līmeņa tehniskām problēmām, taču šī rīta reisu atcelšanas vai kavēšanās iemesls nav saistīts ar jauno ritekļu uzticamību, bet gan ar problēmām dzelzceļa infrastruktūrā. Proti, tika konstatēti strāvas padeves pārrāvumi,” norāda AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Kompānijā informē, ka vilciens Rīga (plkst.5.09)-Tukums II (plkst.6.32) un vilciens Tukums II (plkst.5.48)-Rīga (plkst.7.08) tika atcelti posmā Ķemeri-Tukums-Ķemeri. Vienlaikus vilcienu Rīga (plkst.6.09)-Sloka (plkst.6.59) un Sloka (plkst.7.18)-Rīga (plkst.8.08) maršruti tika pagarināti posmā Sloka-Ķemeri- Sloka.

Savukārt vilciens Tukums II (plkst.6.44)-Rīga (plkst.7.53) tehnisku iemeslu dēļ ir atcelts, bet vilciens Rīga (plkst.5.43)-Saulkrasti (plkst.6.43) tehnisku iemeslu dēļ brauc ar gandrīz stundas kavējumu.

Iepriekš ceturtdienas rītā kavējumi bija arī citiem vilcieniem, tostarp ar kavējumu brauca vilciens Jelgava (plkst.4.46)-Rīga (plkst.5.34).

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" bija 100% "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu