Rinkēvičs: Ir jābūt gataviem tālākām provokācijām un iekšējās drošības izaicinājumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Iekšlietu dienestu darbiniekiem ir jāsniedz redzējums par atlīdzības palielinājumu turpmākajos gados, lai spētu piesaistīt iztrūkstošo personālu un turpinātu kvalitatīvi attīstīt Latvijas spējas pretdarboties hibrīdapdraudējumiem, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš ceturtdien, 7. martā, Rīgas pilī tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (JV).

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, puses tikās, lai pārrunātu iekšējās drošības novērtējumu un iekšlietu dienestu gatavību sabiedrības drošības nodrošināšanai.

Valsts prezidents pateicās par iekšlietu dienestu aktīvo rīcību Latvijas Okupācijas muzeja uzbrukuma izmeklēšanā. Kozlovskis informēja par dienestu gatavību pretdarboties turpmākām provokācijām, kā arī nelikumīgas robežšķēršošanas novēršanas pasākumiem.

Rinkēvičs aicināja dienestus saglabāt paaugstinātu modrību un augstu gatavību reaģēt uz provokācijām. Tāpat Valsts prezidents atkārtoti norādīja, ka ir asi jāvēršas pret naida noziegumiem un valsts drošības noziegumiem.

Sarunā Valsts prezidents atzīmēja, ka civilai aizsardzības sistēmai un nodrošinājumam ir jābūt vērstam uz valsts, pašvaldību iestāžu un visas sabiedrības praktisku kopdarbu. Tāpat Rinkēvičs akcentēja, ka ir jābūt gataviem tālākām provokācijām un iekšējās drošības izaicinājumiem.

Rinkēvičs novērtēja praktiski uzsākto darbu pie patvertņu noteikšanas un valsts krīzes vadības reorganizācijas, tomēr aicināja iespējami ātri ieviest praktiskus, saprotamus un visiem iedzīvotājiem sasniedzamus civilās aizsardzības risinājumus, kas tiek regulāri mācībās testēti un tālāk uzlaboti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu