Foto Rīgā notiek sieviešu solidaritātes gājiens pret vardarbību (2)

Papildināts 13:14, 8. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviešu solidaritātes gājiens
Sieviešu solidaritātes gājiens Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Sestajā sieviešu solidaritātes gājienā pret vardarbību piektdien, 8. martā, pulcējušies apmēram 150 dalībnieku, novēroja portāls TVNET.

Šogad centra "Marta" rīkotais sieviešu solidaritātes gājiens iestājas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē izskaušanu.

Sanākušajiem rokās bija plakāti, kas vēstīja: "Pati nav vainīga", "Īsti vīrieši par sieviešu tiesībām", "Ja sit tad nemīl", "Nemanīt ir atbalstīt vardarbību". Gājienā devās ne vien sievietes, bet arī vīrieši.

Gājiena dalībniekus uzrunāja centra "Marta" pārstāve Beata Jonīte, biedrības "Sievietei paveicās" līdzdibinātāja Marta Krauniņa, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs, režisore Emīlija Karetņikova.

Gājienā tika izcelta arī arī "grūminga" kā seksuālas un emocionālas vardarbības veida nopietnība un nepieciešamība pēc "efektīvas sistēmas", lai vērstos pret vainīgajiem. Pēc pērnā gada nogalē medijos izskanējušajām ziņām, ka jauniešu nometnēs Latvijā organizatori, pilngadīgi vīrieši, uzmākušies un iesaistījuši attiecībās dalībnieces - pusaudzes un jaunietes gan centrā "Marta", gan citās organizācijās ar lūgumu pēc palīdzības vērsušās sievietes, kuras pusaudžu vecumā piedzīvojušas šāda veida vardarbību jeb "grūmingu".

Pēc runu pateikšanas gājiena dalībnieki virzījās no Brīvības pieminekļa pa Kaļķu ielu gar Saeimu, finišējot Jēkaba laukumā.

Gājiena laikā izskanēja saukļi "Sieviešu tiesības ir cilvēktiesības", "Ja sit, tad nemīl", "Mana dzīve, mana izvēle", "Mēs negribam puķes, mēs gribam drošību".

Par drošību gājiena laikā rūpējās likumsargi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu