Gāzes ieroči, marihuāna un nelegālās cigaretes. VP naktī uz ceturtdienu veikusi pārbaudes divās Rīgas apkaimēs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija veikusi profilaktiskos pasākumus ielu noziedzības apkarošanai Rīgas Centrālās stacijas apkaimē un Ķengaragā
Valsts policija veikusi profilaktiskos pasākumus ielu noziedzības apkarošanai Rīgas Centrālās stacijas apkaimē un Ķengaragā Foto: Valsts policijas foto

6. marta vakarā un naktī uz 7. martu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes likumsargi sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē un Ķengaraga mikrorajonā rīkoja profilaktiskos pasākumus ar mērķi apkarot ielu noziedzību.

Pārbaudes tika veiktas gan spēļu zālēs, gan tirdzniecības centros un to apkārtnē. Papildus tam tika pārbaudīti gāzes ieroču īpašnieki, kuri pēc likuma izmaiņām nav nodevuši vai pārreģistrējuši gāzes ieročus.

Kopumā reida laikā tika pārbaudītas 146 personas un uzsākti 17 administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu un viens kriminālprocess.

Stacijas laukumā, pārbaudot kādu vīrieti, tika konstatēts, ka pie viņa atrodas neliels daudzums marihuānas. Vīrietis tika aizturēts un saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tika konstatētas četras personas, kas nav deklarējušas dzīvesvietu, par to uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi un piemērots sods. Vēl viens administratīvā pārkāpuma process ar soda piemērošanu uzsākts, jo kāds vīrietis glabāja cigaretes ar Balkrievijas akcīzes markām. Bet viena persona saukta pie atbildības par alkohola lietošanu publiskā vietā.

Preventīvo pasākumu laikā tika apturētas četras automašīnas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par ko uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu. Tāpat apturēts viens transportlīdzeklis, kura vadītājs nebija likumā noteiktajā kārtībā ieguvis vadītāja apliecību, kā arī automašīnai nebija veikta tehniskā apskate.

Papildus tam Rīgā, Latgales ielā, pretī ēkai nr. 240 tika aizturēts 2003. gadā dzimis automašīnas vadītājs, kurš bija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, bojājot margas, apgaismojuma stabu, kā rezultātā bija bloķēta tramvaja kustība. Minētajam autovadītājam tika konstatēta alkohola koncentrācija izelpā 0,69 promiles.

Reida laikā tika konstatētas četras meklēšanā izsludinātas personas. Viena no viņām bija reģistrēta kā bezvēsts pazudusi, bet vēl trīs personas bija izsludinātas meklēšanā ar mērķi noskaidrot faktisko dzīvesvietu. Papildus tam tika konstatēts viens vīrietis, kurš bija izsludināts starptautiskā meklēšanā ar mērķi noskaidrot viņa faktisko dzīvesvietas adresi.

Gāzes ieroču īpašnieku pārbaudes laikā tika apsekotas 29 adreses. Četriem ieroču īpašniekiem tika konfiscēti gāzes ieroči un uzsākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi ar soda piemērošanu pēc Ieroču aprites likuma 98. panta.

Tika pārbaudītas arī deviņas spēļu zāles, kur pārkāpumi un meklēšanā izsludinātas personas netika konstatētas.

Līdzīgas pārbaudes ielu noziedzības apkarošanai dažādos Rīgas mikrorajonos tiks rīkotas arī turpmāk.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu