Policija Helsinku lidostā no lidmašīnas izsēdinājusi bijušo Igaunijas premjeru, kurš bijis alkohola reibumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Igaunijas premjers Tāvi Reivass
Bijušais Igaunijas premjers Tāvi Reivass Foto: AP/Scanpix

Somijas policija sestdienas vakarā Helsinku lidostā no lidmašīnas izsēdinājusi bijušo Igaunijas premjerministru Tāvi Reivasu, kuram bija jālido uz Japānu Igaunijas uzņēmēju delegācijas sastāvā, pavadot ārlietu ministru. Saskaņā ar “Postimees” sniegto informāciju, Reivass incidenta laikā bija iereibis.

Igaunijas Ārlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību biroja direktore Līsa Totsa sacīja, ka ir informēta par šo incidentu, bet nevar komentēt iemeslus, kāpēc Reivass izsēdināts.

“Biznesa delegācijas locekļi paši organizē savu ceļošanu uz galamērķi. Tāvi Reivass nelidoja kopā ar ministra oficiālo delegāciju uz Japānu, viņam bija cits reiss, bet mēs nonācām Helsinku lidostā vienlaicīgi,” sacīja Totsa.

Izdevums “Postimees” sestdien saņēma informāciju, ka Helsinkos noticis incidents ar lidmašīnu, kas devusies uz Japānu: pasažieriem pēkšņi paziņots, ka izlidošana aizkavēsies.

Pēc kāda aculiecinieka teiktā, Reivass pirms tam esot strīdējies ar apkalpi. Viņi strīdējušies somu valodā, bet pēc brīža lidmašīnā ieradušies policisti un izveduši Reivasu no lidmašīnas.

“Postimees” runāja arī ar citiem cilvēkiem, kuri bija Helsinku lidostā tajā pašā laikā, kad delegācija, un, pēc viņu teiktā, Reivass jau lidostā bija diezgan pamatīgā alkohola reibumā.

Pats Reivass apgalvo, ka ziņas par viņa reibumu ir apmelojumi un ka viņam lidmašīnā esot bijis strīds ar stjuartēm par klēpjdatora lietošanu.

“Esmu iesniedzis oficiālu sūdzību “Finnair”, pieprasot atlīdzināt zaudējumus,” piebilda bijušais politiķis.

Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahkna svētdien sāka vizīti Japānā, kur viņš tiksies ar Japānas ārlietu ministru Joko Kamikavu, digitalizācijas ministru Taro Kono un Japānas parlamenta pārstāvjiem.

Ārlietu ministru pavada Igaunijas uzņēmēju delegācija.

Tāvi Reivass ir Igaunijas Reformu partijas politiķis un bijušais Igaunijas premjers.

Pirms premjerministra amata Reivass darbojās kā Igaunijas Sociālo lietu ministrs (no 2012. līdz 2014. g.) 2014. gada 14. martā prezidents Tomass Hendriks Ilvess viņu nominēja kā pēcteci premjerministram Andrusam Ansipam. Tobrīd 1979.gadā dzimušais Reivass bija jaunākais valdības vadītājs Eiropas Savienībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu