Rīgā varēs bez maksas un videi draudzīgi atbrīvoties no spoguļu stikla (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

No piektdienas, 15. marta, līdz 30. aprīlim Rīgā notiks akcija, kurā iedzīvotāji varēs bez maksas un videi draudzīgi atbrīvoties no spoguļu stikla, informē ražotāju atbildības sistēmas uzņēmuma SIA "Zaļā josta" vides izglītības vadītāja Aija Caune.

Akcijas laikā bez maksas tiks pieņemti dažāda izmēra un formas spoguļi, un, tos atjaunojot vai pārstrādājot, tiks pagarināts to lietošanas ilgums. Spoguļu stiklu varēs nodot Rīgā, Toma ielā 4 un A. Briāna ielā 10.

Caune norāda, ka spoguļu stiklu nedrīkst izmest stiklam paredzētajā konteinerā, jo tas ir kompozītmateriāls jeb tā sastāvā ir citi piemaisījumi, kas pēc savām ķīmiskajām un fizikālajām īpašībām atšķiras no tā materiāla, kas ir pudeļu vai burku sastāvā. Tādējādi arī pārstrādes process spoguļstiklam būs citādāks.

Viņa piebilst, ka liela izmēra spoguļi, īpaši spoguļi rāmī vai koka pamatnē, klasificējami kā lielgabarīta atkritumi, kuru utilizācija ikdienā ir maksas pakalpojums. Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem šādi spoguļi būtu jānogādā kādā no atkritumu apsaimniekotāju šķirošanas laukumiem vai Getliņu poligonā.

Šāda akcija tiek rīkota jau piekto gadu, un pērn "Stikla serviss" tās laikā savāca nepilnus 4000 kilogramu spoguļu stikla, kas tika atkārtoti pārstrādāti jaunos materiālos. Tāpat vairāki renovētie spoguļi tika nodoti labdarībai, tai skaitā skolām, interešu izglītības un jauniešu, bērnu atbalstošām iestādēm.

Akcijas organizatori informē, ka dalībnieki par katru nodoto spoguli saņems atlaidi 20% apmērā jauna spoguļa iegādei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu