"Zemnieku saeima" rosinās ZM izveidot darba grupu vienotas nostājas veidošanai KLP nākamajam periodam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.
Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Biedrība "Zemnieku saeima" tuvākajā laikā rosinās Zemkopības ministriju (ZM) izveidot darba grupu vienotas nostājas veidošanai Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nākamajam periodam, kas sāksies 2027.gadā, šodien biedrības kongresā sacīja "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš uzsvēra, ka patlaban Latvijai nav saskaņota un vienota plāna par to, kādā virzienā un ar kādām prasībām valsts piedalīsies sarunās par KLP nākamā perioda politiku Eiropā. Ņemot vērā, ka ZM vēl neesot izveidota darba grupa šo jautājumu risināšanai, "Zemnieku saeima" apņēmusies būt grupas izveides iniciētāja.

Arī kongresā klātesošie lauksaimnieki sacīja, ka nozarei ir virkne neskaidrību par turpmāko darbību dabas aizsardzības un citu prasību jomā, kas būs jāievēro nākamajā KLP periodā. Uzņēmēji vairākkārt uzsvērā, ka lauksaimniecība ir nozare, kurā laikus jāzina par izmaiņām, jo to ieviešana prasa laiku.

Piektdien Bulduru dārzkopības tehnikumā notiek "Zemnieku saeima" kongress.

Biedrība "Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija Latvijā, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. Biedrības biedri ir 800 mazu un lielu saimniecību no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība - 54%, piena lopkopība - 38%, citas nozares - 8%) un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu