Divi vīrieši pēc aizturēšanas atzinuši, ka vismaz 35 reizes ir zīmējuši Krievijas agresiju slavinošus simbolus Rīgā (9)

TVNET/LETA
Papildināts 14:08, 15. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Policija aizturējusi divus vīriešus, kuri ilgstoši dažādos Rīgas mikrorajonos zīmēja militāro agresiju slavinošus simbolus, informē Valsts policija.

4.martā Rīgas pašvaldības policija konstatēja kādu vīrieti, kurš Vecmīlgrāvī uz ēkas fasādes sienas ar melno krāsu ir zīmējis burtu "Z". Informācija tika nodota Rīgas Ziemeļu pārvaldei, kura sāka apstākļu un iespējamo vainīgo personu skaidrošanu.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju noskaidrota iespējamā vainīgā persona un 14.marta naktī Valsts policija aizturēja 1992.gadā dzimušu vīrieti. Veicot sankcionētas kratīšanas vīrieša dzīvesvietā, izņemti priekšmeti, kam varētu būt pierādījumu nozīme sāktajā kriminālprocesā.

Izmeklēšanas darbību rezultātā atklājās, ka vīrietis nav darbojies viens, bet gan kopā ar vēl kādu 1992.gadā dzimušu vīrieti. Arī viņa dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kuras laikā izņemti priekšmeti, kam varētu būt pierādījumu nozīme sāktajā kriminālprocesā, un persona aizturēta.

Abi vīrieši šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Vīrieši atzinuši, ka vismaz 35 reizes ir zīmējuši militāro agresiju slavinošus simbolus vairākos Rīgas mikrorajonos - Juglā, Vecmīlgrāvī, Purvciemā, Mežciemā un Pļavniekos. Abi vīrieši iepriekš jau ir nonākuši policijas redzeslokā par mantas bojāšanu. Darbību motīvi un iespējama saistība ar citiem nodarījumiem tiek skaidrota.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma panta par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu abiem vīriešiem.

Valsts policija strādā ciešā sadarbībā ar Valsts drošības dienestu un Rīgas pašvaldības policiju, un jebkāda militārās agresijas slavināšana vai kara noziegumu attaisnošana netiks pieļauta, un policija stingri vērsīsies pret šādā izpausmēm.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu