“SpaceX” veido “spiegu” satelītu tīklu ASV izlūkošanas vajadzībām (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Īlona Maska dibinātais uzņēmums “SpaceX” saskaņā ar slepenu līgumu ar ASV izlūkošanas aģentūru veido simtiem spiegu satelītu tīklu. Par to, atsaucoties uz pieciem avotiem, kas ir informēti par šo programmu, ziņo aģentūra Reuters. “SpaceX” līgums attiecas uz jaudīgu jaunu spiegošanas sistēmu ar simtiem satelītu, kas var darboties zemā orbītā.

Šie satelīti var izsekot mērķus uz zemes un dalīties ar šiem datiem ar ASV izlūkdienestiem un militārajiem dienestiem, norādīja avoti. Tie ļaus ASV valdībai ātri iegūt nepārtrauktus attēlus par darbībām uz zemes gandrīz jebkurā pasaules vietā, palīdzot izlūkošanas un militārajām operācijām.

Līgums, kas jau 2021. gadā tika parakstīts ar Nacionālo izlūkošanas biroju, aģentūru, kas pārvalda spiegu satelītus, ir 1,8 miljardu ASV dolāru vērts, norādīja avoti.

Ja programma būs veiksmīga, tā ievērojami uzlabos ASV valdības un armijas spēju ātri identificēt potenciālos mērķus uz vietas.

Šie plāni liecina par “SpaceX” iesaistīšanās apmēru ASV izlūkošanas un militārajos projektos un ilustrē Pentagona lielākos ieguldījumus lielās zemas orbītas satelītu sistēmās, kas paredzētas sauszemes spēku atbalstam.

Plānotais “Starshield” tīkls darbosies atsevišķi no “Starlink”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu