VIDEO Vairākiem Krievijas prezidenta "vēlēšanu" dalībniekiem beidzies uzturēšanās atļaujas Latvijā termiņš (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie Krievijas vēstniecības sākusies balsošana un protesta akcijas
Pie Krievijas vēstniecības sākusies balsošana un protesta akcijas Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

No "vēlēšanu" sākuma plkst. 8 līdz plkst. 12 Valsts robežsardze kopā ar Valsts policiju pārbaudījusi jau 351 Krievijas valstspiederīgo "vēlētāju". no tiem 14 personām beidzies uzturēšanās atļaujas derīguma termiņš, informēja Valsts policijas pārstāvji.

Līdz ar to nederīgie dokumenti ir izņemti un tiks nodoti Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) personu tiesiskā statusa izvērtēšanai un turpmāka lēmuma pieņemšanai. Vēl vienai personai sākts administratīvo pārkāpumu process pēc Imigrācijas likuma 68.2 panta.

Patlaban pārkāpumi, kas saistīti ar militārās agresijas vai kara noziegumu slavinošu un attaisnojošu simbolu izmantošanu, nav konstatēti, atzīmē Valsts policijā.

Dienesti turpina strādāt pastiprinātā režīmā un ir iesaistījuši plašus spēkus, lai nodrošinātu Latvijā sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī Latvijas likumu ievērošanu, tai skaitā nepieļautu noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanu un slavināšanu. Ja tiks konstatēti pārkāpumi, dienestu rīcība būs tūlītēja un asa, uzsver policijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Valsts policija un Valsts robežsardze šodien pie Krievijas vēstniecības veic stingru Krievijas valstspiederīgo uzturēšanās nosacījumu Latvijā ievērošanas kontroli. Tiek pārbaudīts katra vēlētāja personu apliecinoša dokumenta un uzturēšanās tiesību apliecinoša dokumenta - vīzas vai uzturēšanās atļaujas - derīguma termiņš un personas uzturēšanās Latvijā likumība.

Ja personas atteiksies atklāt savu identitāti un nesniegs informāciju amatpersonām, nepildīs amatpersonu likumīgās prasības, kā arī veiks citus pārkāpumus, tās tiks aizturētas un viņu atbildība tiks vērtēta ar visu likuma bardzību.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas dienesti strādā pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu Latvijā sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī Latvijas likumu ievērošanu, tai skaitā attiecībā uz noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanas un slavināšanas nepieļaujamību.

Tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski būs vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiks no 15.marta līdz 17.martam. Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām, Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par 71 gadu veco Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi vai nu bijuši spiesti atstāt valsti vai ielikti cietumā, bet opozīcijas redzamākais politiķis Aleksejs Navaļnijs tika nomērdēts cietumā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu