Izraēla sāk operāciju Gazas al Šifas slimnīcā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Izraēlas armija pirmdien sāka operāciju ap Gazas joslas lielāko slimnīcu - Gazas pilsētā esošo al Šifas slimnīcu -, un aculiecinieki ziņo par gaisa triecieniem slimnīcas apkārtnē.

Izraēlas karavīri "pašlaik veic precīzu operāciju al Šifas slimnīcas apkaimē", paziņoja Izraēlas armija, operāciju pamatojot ar izlūkošanas informāciju, ka slimnīcu izmanto palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" augsta ranga teroristi.

Palestīnieši no al Šifas slimnīcas morga izved Izraēlas uzlidojumos nogalināta tuvinieka līķi. 2024.gada 15.marts
Palestīnieši no al Šifas slimnīcas morga izved Izraēlas uzlidojumos nogalināta tuvinieka līķi. 2024.gada 15.marts Foto: AFP / Scanpix

Aculiecinieki no Gazas ziņu aģentūrai AFP teica, ka slimnīcas teritoriju ielenkuši tanki.

Izraēlas armija novembrī jau veica operāciju al Šifas slimnīcā, izraisot starptautisku nosodījumu, jo slimnīcas kompleksā patvērumu meklēja daudzi cilvēki.

Palestīnieši al Šifas slimnīcas ārpusē identificē Izraēlas uzlidojumos nogalinātos tuviniekus. 2024.gada 15.marts
Palestīnieši al Šifas slimnīcas ārpusē identificē Izraēlas uzlidojumos nogalinātos tuviniekus. 2024.gada 15.marts Foto: AFP / Scanpix

Pēc 15.novembra operācijas Izraēla paziņoja, ka al Šifā atrasti ieroči un cits militārais aprīkojums, kā arī pagrabā ir 55 metru garš tunelis. Izraēla arī publicēja video ar pierādījumiem par iespējamu ķīlnieku turēšanu slimnīcas pagrabā.

Izraēlas armija vairākkārt ir apsūdzējusi "Hamās" par militāru operāciju veikšanu no slimnīcām un citām medicīnas iestādēm. Kaujinieku grupējums to noliedz.

ANO aplēses liecina, ka kopš kara sākuma Gazas joslā cietušas 155 veselības aprūpes iestādes.

FOTO: Slimnīca Gazas joslas pilsētā Hānjūnisā, kur Izraēla decembrī veica uzbrukumu "Hamās" 

Pagājušā gada 7.oktobrī "Hamās" sarīkotajā slaktiņā Izraēlā teroristi noslepkavoja aptuveni 1160 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus. "Hamās" gūstā joprojām ir 130 ķīlnieki, no kuriem, kā uzskata Izraēla, 33 ir miruši.

Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamās" un uzsākusi plašu militāro operāciju Gazas joslā. Kopš tā laika Izraēla izpelnījusies starptautisko kritiku saistībā ar lielajiem civiliedzīvotāju upuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu