Par Kima pēcteci varētu būt izraudzīta viņa pusaugu meita

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Kims Čenuns ar meitu
Kims Čenuns ar meitu Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns par savu pēcteci varētu izraudzīties savu meitu, pieaugot spekulācijām par Kima pēctecības plāniem, pirmdien paziņoja Dienvidkorejas Atkalapvienošanas ministrija.

Phenjanas valsts plašsaziņas līdzekļi sestdien, raksturojot Kima pusaugu meitu, izmantoja korejiešu valodas vārdu "hyangdo", ko varētu tulkot kā "lieliska padomdevēja" un kas ierasti tiek izmantots līderu un viņu pēcteču raksturošanai.

Analītiķi norādīja, ka tā ir pirmā reize, kad tā tiek raksturota Kima meita, kuras vārds Ziemeļkorejas oficiālajos medijos nekad nav minēts, bet kuru Dienvidkorejas izlūkdienesti identificējuši kā Džue.

Meita nereti ir pavadījusi Kimu dažādos publiskos pasākumos. Pirmo reizi Ziemeļkorejas valsts medijos viņa tika pieminēta 2022.gadā, kad pavadīja tēvu starpkontinentālas ballistiskās raķetes palaišanas pasākumā.

Kopš tā laika Ziemeļkorejas valsts plašsaziņas līdzekļos viņa ir dēvēta gan pat "Korejas rīta zvaigzne" un "mīlētais bērns". Viņa pavadījusi Kimu gan uz militārām mācībām, gan ieroču rūpnīcām un jaunu vistu fermu.

Sestdien publicētās oficiālajās fotogrāfijās Džue redzama ar binokli rokās kopā ar tēvu un augstākajām Ziemeļkorejas militārpersonām vērojam desantnieku mācības.

Līdz 2022.gadam vienīgo informāciju par to, ka Kimam ir meita, bija sniedzis bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Deniss Rodmens, kurš apgalvoja, ka 2013.gada vizītes Phenjanā laikā ir saticis Kima meitu Džui.

Iepriekš Dienvidkoreja bija informējusi, ka Kimam un sievai 2010.gada piedzima dēls, tomēr pērn Seula atzina, ka nav skaidras pārliecības, ka Kimam ir dēls.

Kims Čenuns par kodolieročiem bruņotās izolētās valsts līderi kļuva, kad 2011.gada nogalē nomira viņa tēvs Kims Čenirs, kurš valsts galvas amatu ieņēma kopš 1994.gada.

Trīs Kimu ģimenes paaudzes Ziemeļkorejā valda kopš 1948.gada, kad pie varas nāca pirmais Ziemeļkorejas līderis Kims Irsens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu