Prezidents ar aizsardzības ministru pārrunājuši austrumu robežas stiprināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina aktīvi izmantot tehnoloģijas attīstības sniegtās iespējas, valsts aizsardzībā ieviešot dronus un mākslīgo intelektu, informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Valsts prezidents šodien tikās ar aizsardzības ministru Andri Sprūdu un pārrunāja aizsardzības spēju nostiprināšanu Latvijas austrumu pierobežā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas militārās industrijas attīstību, tostarp militārās nozares klātbūtni Latvijas austrumos, Latvijas ilgtermiņa atbalstu Ukrainai, kā arī Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sadarbību un praktisko komunikāciju ar Latvijas pašvaldībām.

Puses apsprieda Latvijas aizsardzības spēju nostiprināšanu Latvijas austrumu pierobežā un līdzšinējo progresu pie NBS Sēlijas poligona izveides.

Rinkēvičs aicināja Sprūdu aizsardzības nozarē izmantot tehnoloģiju attīstības sniegtās iespējas, piemēram, ieviešot dronus vai mākslīgo intelektu.

Valsts prezidents atzīmēja, ka šobrīd Latvijai un visiem Ukrainas atbalstītājiem ir svarīgi nodrošināt Ukrainu ar nepieciešamo ekipējumu un citu nodrošinājumu. Vienlaikus ir būtiski turpināt Latvijas atbalstu, sniedzot ilgtermiņa redzējumu un plānu.

Sarunā Valsts prezidents uzklausīja aizsardzības ministra redzējumu, kā šobrīd tiek nodrošināta praktiskās ikdienas komunikācija starp NBS vienībām un Latvijas iedzīvotājiem austrumu pierobežā un kā notiek NBS darbs sadarbībā ar pašvaldībām civilās aizsardzības izveidošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu