Blēži naudas izkrāpšanas nolūkos tīklā "Banknote" formē darījumus citu cilvēku vārdā

TVNET
Papildināts 17:45, 18. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: wk1003mike/Shutterstock

Fintech uzņēmums DelfinGroup ir konstatējis, ka krāpnieki naudas izkrāpšanas nolūkos ir sākuši formēt darījumus uzņēmumam piederošajā Banknote tīklā citu personu vārdā, izmantojot iepriekš no šīm personām negodprātīgi iegūtus personīgos datus, portālu TVNET informē AS DelfinGroup sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Eltermane.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus nekādā gadījumā neizpaust personīgos datus, kā arī būt vērīgiem par darījumiem, kas tiek organizēti it kā jūsu vārdā. 

Krāpnieki dažādos veidos izmanto elektroniskās autentifikācijas rīku SMART-ID, lai piekļūtu cilvēka datiem dažādās interneta platformās un pēc tam veiktu noziedzīgus darījumus Banknotes aizsegā. Krāpnieki izmanto cilvēku neuzmanību, tādēļ nekādā gadījumā nedrīkst atklāt savus personīgos datus, savukārt viedierīcēs drīkst apstiprināt tikai tos paziņojumus par darījumiem, tajā skaitā SMART-ID verifikācijas kodus, kurus cilvēks ir pats iniciējis iestādes mājaslapā vai aplikācijā.

DelfinGroup sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Eltermane skaidro: "Saskaramies arī ar tādiem ziņojumiem, ka krāpnieki, uzdodoties par citu uzņēmumu pārstāvjiem, lūdz cilvēkus nosūtīt 1 centu uz atsūtīto konta numuru. Konta numurs pieder Banknotei. Viena centa nosūtīšana uz uzņēmuma konta numuru ir saistīta ir klienta autentifikāciju aizdevuma izsniegšanai, tāpēc, ja jūs neesat pieteicies aizdevumam, noteikti neveiciet šo pārskaitījumu!"

Banknote aicina, ja radušās kaut mazākās aizdomas par krāpšanas mēģinājumu, sazināties ar Valsts policiju, kā arī sazināties ar uzņēmumu par nelikumīgām darbībām Banknotes vārdā, zvanot 66116688. Uzņēmums jau ir vērsies atbildīgajās iestādēs, informējot par krāpniecības gadījumiem, kuros iesaistīts Banknotes zīmols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu