Video Raidījums: Drūpošais Vanšu tilts biedē ne tikai rīdziniekus, bet arī pilsētas viesus (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Metāla margas uz Vanšu tilta.
Metāla margas uz Vanšu tilta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Drūpošais un rūsējošais Vanšu tilts Rīgā biedē ne tikai rīdziniekus, bet arī pilsētas viesus, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu".

"Kaut kam ir jānotiek, tikai tad kaut ko darīs? Šis nav vienīgais traģiskais tilts," "Bez tabu" redakcijā vērsās rīdzinieks Kaspars.

Raidījums apgaitā konstatēja, ka tilta konstrukcijas ir aprūsējušas, to daļas vietām tuvu brauktuvei nokritušas. Tāpat no tilta drūp betona gabali, tostarp zonā virs brauktuves – lai neuzkristu uz transportlīdzekļiem, krītošos betona gabalus ķer nostiepts drošības siets. Nodrupušajās zonās vietām atsegušies sarūsējuši armatūras stieņi.

"Nav pārāk labi. Tas (tilts) izskatās vecs. Dažkārt aizdomājos – vai tas ir drošs," norāda Rīgas viešņa no Somijas Jasmīna. 

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Transportbūvju institūta direktors profesors Ainārs Paeglītis, komentējot Vanšu tilta stāvokli, norādīja, ka nesošās konstrukcijas ir drošas, bet ir jāpasteidzas ar gājēju zonas saremontēšanu, nodrupušo daļu savešanu kārtībā. 

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Bez tabu" sižetā! 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu