"Noteikti nepienāks apsveikuma zvani." ASV komentē diktatora Putina "pārvēlēšanu" Krievijā

TVNET/LETA/AFP
Papildināts 20:46, 18. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: YURI KOCHETKOV/EPA

Savienotās Valstis pirmdien nosodīja tā dēvētās Krievijas prezidenta vēlēšanas kā nedemokrātiskas un atteicās apsveikt diktatoru Vladimiru Putinu ar pārvēlēšanu amatā.

Vaicāts par Putina pārvēlēšanu Krievijas prezidenta amatā, ASV Valsts departamenta preses sekretārs Vedants Patels sarkastiski atbildēja, kas tā nu gan bijusi spraiga vēlēšanu cīņa.

"Tas bija neticami nedemokrātisks process," runājot nopietni, žurnālistiem atzina Patels.

Vaicāts, vai Savienotās Valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus, viņš sacīja: "Domāju, ka droši var teikt, ka no Savienotajām Valstīm noteikti nepienāks apsveikuma zvani." "Viņš, visticamāk, paliks Krievijas prezidents, bet tas neattaisno autokrātiju," viņš piebilda.

Patels pārmeta Putinam oponentu diskvalificēšanu un ieslodzīšanu, kā arī vainoja viņu opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvē.

Krievi ir pelnījuši brīvas un godīgas vēlēšanas un iespēju izvēlēties starp kandidātiem, kas pārstāv dažādus viedokļus, uzsvēra Patels.

Krievi ir arī "pelnījuši piekļuvi objektīvai informācijai, lai palīdzētu viņiem izvēlēties vadību, kādu viņi grib, un palīdzētu viņiem noteikt savas valsts nākotni. Šajās vēlēšanās, kas nebija nedz brīvas, nedz godīgas, tas nenotika," norādīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski bija vienīgi izrāde Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notika no 15. līdz 17.martam.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, jau iepriekš nebija ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi bijuši spiesti vai nu atstāt valsti, atrodas cietumā, vai arī tikuši noslepkavoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu