Naktī uz trešdienu iespējami traucējumi "Bite Latvija" tīklā ārpus Rīgas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Naktī uz trešdienu, 20.martu, iespējami īslaicīgi traucējumi mobilo sakaru operatora SIA "Bite Latvija" tīklā ārpus Rīgas, informēja uzņēmumā.

Kompānijā norāda, ka naktī uz trešdienu, 20.martu, visā Latvijā, izņemot Rīgu, "Bite Latvija" veiks tīkla modernizācijas darbus, tāpēc ap plkst.2 var būt novērojami īslaicīgi traucējumi tīklā.

Tāpat kompānijā uzsver, lai gan traucējumi 2G, 3G, 4G un 5G tīkla darbībā varētu ilgt līdz piecām minūtēm, tīklam pieslēgtās ierīces varētu būt nepieciešams restartēt, ja pārrāvuma gadījumā ierīce automātiski nepieslēgsies tīklam.

Modernizācijas darbi ir plānoti 173 bāzes stacijās saistībā ar pāreju uz Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja "Ericsson" tehnoloģijām.

Tīkla uzlabošanas darbi arī turpmāk galvenokārt tiks veikti naktīs, lai mazinātu neērtības klientiem.

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" šogad tīkla infrastruktūras uzlabošanā, tostarp 5G attīstībā plāno investēt 20,5 miljonus eiro.

Kopumā "Bite Latvija" šogad plāno izbūvēt vēl 70 jaunu bāzes staciju tīkla pārklājuma stiprināšanai uz autoceļiem, pilsētās un lauku teritorijās. Savukārt ar "Ericsson" tehnoloģijām iecerēts modernizēt 200 tīklā jau esošās bāzes stacijas. Paredzēts, ka līdz gada beigām 550 uzņēmuma bāzes staciju būs aprīkotas ar 5G tehnoloģiju.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 99 085 286 eiro. "Bite Latvija" 2022.gadā strādāja ar 149,824 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 1,1% un bija 22,252 miljoni eiro.

"Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu