Limbažos aizturēts dedzinātājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Par ļaunprātīgu dedzināšanu Limbažos policija aizturējusi vīrieti, informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Naktī uz pirmdienu, 18.martu, Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Limbažos, Jūras ielas daudzdzīvokļu mājas trešajā stāvā nenoskaidrota persona, iespējams, aizdedzinājusi kāpņutelpā esošo skapi, kā rezultātā piecas personas cieta, saelpojoties dūmus. Cietušās personas nogādātas medicīnas iestādē.

Par notikušo nekavējoties tika sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanas darbības, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas aizturēja 2003.gadā dzimušu vīrieti. Jaunais vīrietis, vēl nesasniedzot pilngadību, iepriekš ir bijis policijas redzeslokā par sabiedriskās kārtības traucēšanu, alkohola lietošanu, tāpat arī par klaiņošanu.

Pret jauno vīrieti ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas jeb par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par to var piemērot sodu - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu