ANO ģenerālsekretārs devies uz Ēģiptes-Gazas joslas robežu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mahmoud Issa

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs sestdien apmeklēs Ēģiptes robežu ar Gazas joslu, lai vēlreiz aicinātu uz humānu pamieru Gazas joslā notiekošajā karā starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās", piektdien paziņoja viņa preses sekretārs.

Gutērrešam, kurš piektdien apmeklēja Briseli, piektdienas vakarā paredzēts ierasties Ēģiptē "savā ikgadējā ramadāna solidaritātes braucienā, kas šogad notiek nemierīgā laikā ar konfliktu Gazā," sacīja viņa preses sekretārs Farhans Haks.

ANO ģenerālsekretārs tiksies ar humānās palīdzības darbiniekiem Rafahas pilsētas Ēģiptes pusē. Šī pilsēta, kuru sadala robeža, ir svarīgi vārti humānās palīdzības piegādēm Gazas joslai.

Gutērrešs arī apmeklēs slimnīcu Arišas pilsētā, kas atrodas Ēģiptē tuvu Gazas joslas robežai.

Izraēla šonedēļ draudēja sākt ofensīvu Gazas joslas Rafahas pilsētā, bet ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens brīdināja, ka tā būtu "kļūda", kas "riskē tālāk izolēt Izraēlu visā pasaulē".

Gazas joslas galējo dienvidu pilsētā Rafahā atrodas apmēram 1,5 miljoni palestīniešu, no kuriem lielākā daļa tur ieradušies, lai patvertos no karadarbības pārējā Gazas joslas teritorijā.

Gutērrešs, kurš pēdējoreiz apmeklēja Rafahu oktobrī, savas vizītes laikā "atkārtos savus aicinājumus uz humānu pamieru un ieroču apklusināšanu, sevišķi Gazā un Sudānā," sacīja Haks.

Viņš arī ieradīsies Jordānas galvaspilsētā Ammānā, lai apmeklētu ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA iestādes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu