Video Policija par Grīziņkalnā piekautajām pensionārēm: Tāda nežēlība pret sirmgalvjiem sen nav piedzīvota (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Grīziņkalna iedzīvotāji nedēļas nogalē sāka celt trauksmi – Avotu ielas apkaimē bija cietušas, savā dzīvoklī aplaupītas un piekautas divas seniores. Valsts policijā (VP) atzina, ka tāda nežēlība pret veciem cilvēkiem sen nav tikusi piedzīvota, vēsta raidījums "4. studija".

Recidīvists cilvēkus izsekoja un bija gatavs nogalināt, lai no senioru mājokļiem iznestu rotaslietas, naudu, telefonu un gleznas.

Noziedznieku izdevās aizturēt, taču

notikušais mudina brīdināt seniorus – nesarunāties uz ielas ar svešiniekiem un nestāstīt, kādas vērtīgas lietas ir viņu mājās.

Raidījums "4. studija" tikās ar vienu no noziedznieka upuriem – teju 90 gadu veco Helgas kundzi.

"Vai jūsu mājās nav antikvariāts, kuru jūs vēlētos pārdot?" tieši šādu jautājumu seniorei autobusa pieturā uzdevis kāds svešinieks.

Helgas kundze nevarēja izskaidrot, kāpēc iesaistījusies sarunā ar no skata nesimpātisko cilvēku, kurš dēvējies par Voldemāru. "Un es saku, ka šādi tādi grabuļi ir. Un es tik to laikam pateicu, ka es dzīvoju šajā rajonā un piektajā stāvā. To piekto stāvu es arī pateicu," viņa atklāja.

Kundze par svešinieku pat aizmirsusi, līdz uz ielas sastaptais vīrietis pieklauvējis pie viņas mājokļa durvīm.

Seniore vien noskatījusies laupītāja darbībās, kamēr tas sakrāmējis divus iepirkumu maisus ar dažādām kundzes mantām un vērtslietām.

"Salicis te uz galda, viņš prasa: cik jūs par to prasāt? Es tādā stingrā balsī – simts eiro! Viņš neatbildēja. Es saku, ka jūs pēc tāda neizskatāties, kam ir nauda. Man ir! Man ir 500 eiro! Un par tiem 500 eiro mani piekāva, ne centa neatstāja," stāstīja Helgas kundze.

Kundze nākusi pie samaņas un izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Policija atklāj, ka vīrietis, kas jau ir aizturēts, ir 60 gadus vecs.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu