Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Foto “Islāma valsts” publicējusi attēlu ar “Maskavas teroristiem”, kas ir ļoti līdzīgi Krievijas FSB aizturētajām personām (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SITE

Teroristu grupējums “Islāma valsts” (IS) teroraktu “Krokus Siti Holl” nosaucis par “brutālāko uzbrukumu pēdējo gadu laikā” un publicējis fotogrāfijas ar teroristiem, kuru apģērbs ir ļoti līdzīgs Krievijas FSB aizturēto personu apģērbam.

Teroristu grupējums “Islāma valsts” ir izplatījis paziņojumu saistībā ar teroraktu “Krokus Siti Holl”, nosaucot to par “brutālāko uzbrukumu pēdējo gadu laikā”. Šo paziņojumu publicēja IS tuva aģentūra “Amaq”, ziņo grupa SITE, kas uzrauga teroristu aktivitātes sociālajos tīklos.

Saskaņā ar publicēto ziņojumu trīs kaujinieki atklāja uguni uz cilvēkiem zālē, bet ceturtais aizdedzināja ēku. Tiek apgalvots, ka teroristi bija bruņoti ar ložmetējiem, pistolēm un konteineriem ar degmaisījumu. Pirms uzbrukuma viņi ilgu laiku bija novērojuši “Krokus Siti Holl” ēku.

Ziņojumā bija teikts, ka IS kaujinieki gatavojas uzbrukt “lielam kristiešu pūlim”. Grupas locekļi uzsvēra, ka uzbrukums tika organizēts tāpēc, ka IS ir pieteikusi karu valstīm, kas cīnās pret islāmu.

Foto: Terorakts Krievijā: upuru skaits pieaug

Tika publicēta arī uzbrucēju fotogrāfija. Izdevums “The Insider” norāda, ka divu kaujinieku apģērba krāsa, piegriezums un apdruka no šā kadra ir identiski FSB aizturēto personu apģērbam.

“Telegram” kanāls Brief publicēja aizturēto attēlus un salīdzināja tos ar “Amaq” izplatītajiem kadriem. Domājams, ka trīs uzbrucēji ir identificēti pēc attēla.

Foto: Ekrānuzņēmums

Saskaņā ar Krievijas Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju četri aizdomās par teroraktu turētie ir ārvalstu pilsoņi.

Jau vēstīts, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas “Piknik” koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums “Islāma valsts”. “Islāma valsts” kaujinieki “uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē,” teikts grupējuma paziņojumā lietotnē “Telegram”. “Islāma valsts” paziņojumā arī teikts, ka uzbrucēji “droši atkāpās uz savām bāzēm”.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu