ASV Senāts pieņem un Baidens paraksta federālo aģentūru finansējuma paketi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

ASV Senāts ir nobalsojis par 1,2 triljonu ASV dolāru vērtu finansējuma paketi, lai novērstu vairāku federālo aģentūru darba apturēšanu, un sestdien valsts prezidents Džo Baidens parakstīja Kongresa pieņemto likumu.

Pārstāvju palāta finansējuma paketi, kas paredz federālo aģentūru darba finansēšanu līdz septembrim, atbalstīja piektdien.

Lai gan Senāta balsojums notika pēc pusnakts termiņu valdības aģentūru finansēšanai. Taču tam nav lielas praktiskas ietekmes, jo vairums federālo darbinieku nedēļas nogalē nestrādā un daudzi valdības pakalpojumi tiks finansēti, izmantojot iepriekš pieņemtos tiesību aktus.

Par finansējuma paketi balsoja 74 senatori, bet pret bija 24.

Senāta demokrātu vairākuma līderis Čaks Šūmers pauda prieku, ka abas partijas spēja vienoties.

1,2 triljonu dolāru (1,1 triljons eiro) pakete ietver sešus likumprojektus, ar kuriem finansējums tiek nodrošināts 70% federālās valdības aģentūru, arī aizsardzības un iekšējās drošības jomā.

Baidens Kongresa pieņemto lēmumu parakstīja sestdien, uzsverot, ka "abu partiju atbalstītais finansējuma likums, kuru es tikko parakstīju, ļauj valdībai turpināt darbu, iegulda amerikāņu tautā un stiprina mūsu ekonomiku un nacionālo drošību".

Lēmums par finansējumu 30% federālo aģentūru, kas saistītas, piemēram, ar lauksaimniecību, zinātni, veterānu programmām, transportu un mājokli, pagājušajā mēnesī tika pieņemts bez lielām politiskām domstarpībām.

Arī pieci no sešiem atlikušā finansējuma likumprojektiem, kas sedz pārējos federālos izdevumus, arī bija vienkārši, taču strīdi par valsts drošības finansēšanu aizkavēja vienošanos, kuru panākt bija paredzēts jau pagājušajā nedēļas nogalē.

Republikāņu stingrās līnijas piekritējus saniknoja tas, ka likumprojektu paketē neesot stingrāku noteikumu valsts robežu drošībai, kā arī viņus neapmierināja kopējie izdevumi un paātrinātais process, kādā likumprojektu pakete tika virzīta.

ASV federālās valdības finanšu gads sākās pērn 1.oktobrī un noslēgsies šā gada 30.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu