Teroristi Piemaskavas koncertzālē darbojušies tikai 20 minūtes; specvienības ieradušās pēc stundas (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki noliek ziedus pie nodegušās "Krokus Siti Holl" krāsmatām
Cilvēki noliek ziedus pie nodegušās "Krokus Siti Holl" krāsmatām Foto: EPA/Scanpix

Saskaņā ar Krievijas totalitārā režīmā propagandas aģentūras TASS un citu valsts propagandas mediju ziņojumiem Krievijas Federālās gvardes speciālās vienības - SOBR un OMON - “Krokus Siti Holl” koncertzālē ieradās tikai stundu pēc teroristu iebrukuma. Tajā pašā laikā uzbrukums neapbruņotajiem cilvēkiem ilga aptuveni 20 minūtes, bet pēc tam teroristi mierīgi iekāpa automašīnā un aizbrauca.

Saskaņā ar Ksenijas Sobčakas kanāla “Ostorožno Novostji” rekonstruēto notikumu hronoloģiju, teroristi pie ēkas piebrauca plkst. 19.55 un atklāja uguni uz apsargiem un vestibilā esošajiem cilvēkiem. Pulksten 19.58 šaušanu dzirdēja zālē esošie, un jau pulksten 20.01 teroristi iebruka tieši tur, sāka nogalināt sanākušos un aizdedzināja evakuācijas izejas. Pulksten 20.13 no autostāvvietas izbrauca balts “Renault” ar četriem uzbrucējiem.

Pulksten 20.26 TASS ziņoja par cilvēku evakuāciju, ko veica glābšanas dienesti, bet vēl pēc piecām minūtēm kļuva zināms, ka uz notikuma vietu dodas ugunsdzēsēji. Tajā pašā laikā ziņa par to, ka Maskavas SOBR un OMON darbinieki ir trauksmes stāvoklī un dodas uz “Krokus” koncertzāli, parādījās tikai plkst.20.33. Aģentūras korespondents no notikuma vietas ziņoja, ka karavīri pie ēkas ieradās plkst.21.06.

Specvienību ielaušanās ēkā sākās pulksten 21.30. Prokremliskais izdevums “Mash” publicēja videoierakstu, kurā redzams, kā plkst.21.43 ēkā iekļūst īpašie spēki. Tajā pašā laikā domes deputāts Aleksandrs Hinšteins apgalvo, ka “Rosgvardija” ieradās pie “Krokus Siti Holl” 15 minūtes pēc pirmā ziņojuma par traģēdiju.

Spriežot pēc kartes, tieši kompleksa teritorijā, blakus Mjakinino metro stacijai, atrodas Pavšino rajona policijas nodaļa. Vēl viens policijas iecirknis - 3,5 kilometru attālumā otrā Maskavas apvedceļa pusē. Tajā pašā laikā aculiecinieki apgalvo, ka bēgšanas laikā nav redzējuši nevienu policijas vai ātrās palīdzības automašīnu: līdz brīdim, kad tika publicēti pirmie ziņojumi par uzbrukumu, Iekšlietu ministrija un neatliekamās palīdzības dienesti vēl nebija ieradušies notikuma vietā, bet pusstundas laikā tika mobilizēti.

Pulksten 20.41 koncertzāles ēkai sāka iebrukt jumts. Tomēr līdz pat tam brīdim ugunsdzēsēji vēl nevarēja sākt dzēst ugunsgrēku, jo teritoriju vēl nebija pārmeklējuši speciālie spēki. Koncertzāles jumtu dzēsa trīs helikopteri. Ugunsgrēku pilnībā izdevās nodzēst tikai nākamajā dienā.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem teroraktā gāja bojā 137 cilvēki, bet vēl vismaz 180 tika ievainoti. Slimnīcās atrodas 92 cilvēki, no kuriem septiņi ir ļoti smagā stāvoklī, bet 29 - smagā stāvoklī, to vidū divi bērni. Ārkārtas situāciju ministrija turpina novākt gruvešus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu