Reaģējot uz ANO Drošības padomes rezolūciju, Netanjahu atceļ Izraēlas delegācijas vizīti ASV

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu Foto: noamgalai/Shutterstock

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu atcēlis plānoto izraēliešu delegācijas braucienu uz ASV, pēc tam kad ANO Drošības padome bija pieņēmusi rezolūciju par "tūlītēju uguns pārtraukšanu" Gazas karā, pavēstīja Netanjahu birojs.

Bija plānots, ka Izraēlas stratēģisko jautājumu ministrs Rons Dermers un nacionālās drošības padomnieks Cahi Hanegbi pirmdien dosies uz ASV, lai tur tiktos ar augsta ranga ASV valdības amatpersonām.

ASV bija iecerējušies iepazīstināt izraēliešus ar alternatīvām, kas ir Izraēlas armijas uzbrukumam Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

ASV un citi Izraēlas sabiedrotie aicina Izraēlu neveikt uzbrukumu Rafahai, tomēr Netanjahu līdz šim paudis apņēmību uzbrukumu īstenot, neraugoties uz starptautisko nosodījumu.

Otrs sarunu temats būtu bijis Vašingtonas ierosinājums par humānās palīdzības paplašināšanu Gazas joslas iedzīvotājiem.

ANO Drošība padomē ASV ir veto tiesības, tomēr pirmdienas balsojumā Savienotās Valstis tās neizmantoja, bet gan atturējās, tādējādi netraucējot rezolūcijas pieņemšanai.

ASV veto tiesības izmantoja, lai bloķētu iepriekšējās trīs Drošības padomes rezolūcijas, kurās tika aicināts uz uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu