Brazīlijas eksprezidents pavadījis divas naktis Ungārijas vēstniecībā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Brazīlijas eksprezidents Žairs Bolsonaru.
Brazīlijas eksprezidents Žairs Bolsonaru. Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas eksprezidents Žairs Bolsonaru februārī pavadīja divas naktis Ungārijas vēstniecībā Braziljā, pirmdien pavēstīja viņa advokāti, noliedzot, ka viņš meklējis patvērumu izmeklēšanas laikā.

Bolsonaru juridisko aizstāvju komanda nāca klajā ar paziņojumu, atbildot uz laikrakstā "New York Times" publicētu rakstu, kurā apgalvots, ka Bolsonaru "slēpies" vēstniecībā, kamēr bija pakļauts izmeklēšanai.

Laikraksts ziņoja, ka Bolsonaru uzturējies vēstniecībā no 12. līdz 14.februārim dažas dienas pēc tam, kad policija konfiscēja viņa pasi un aizturēja divus viņa palīgus.

Izmeklētāji 8.februārī izklāstīja aizdomas, ka Bolsonaru uzkurinājis "apvērsuma mēģinājumu", lai neļautu 2022.gada prezidenta vēlēšanu uzvarētājam Luisam Inasiu Lulam da Silvam stāties amatā.

"New York Times" publicēti novērošanas kameru ieraksti parādīja, ka Bolsonaru iegājis Ungārijas vēstniecībā 12.februāra vakarā, bet iznācis no tās 14.februāra pēcpusdienā.

Bolsonaru "uz divām dienām tika uzņemts Ungārijas vēstniecībā Brazīlijā, lai pavadītu laiku ar šīs draudzīgās valsts varas iestādēm," sacīja viņa advokāti.

"Ir publiski zināms, ka bijušajam prezidentam ir labas attiecības ar Ungārijas premjerministru" Viktoru Orbānu, piebilda advokāti.

Augstākās tiesas tiesnesis Alešandri di Moraiss ir devis eksprezidentam 48 stundas, lai viņš izskaidrotu savu uzturēšanos Ungārijas vēstniecībā, sacīja ziņu avoti šajā tiesā.

Ungārijas vēstnieks Miklošs Hamlai pirmdienas vakarā pavadīja 20 minūtes Brazīlijas Ārlietu ministrijā, uz kuru viņš tika izsaukts "sniegt paskaidrojumus par bijušā prezidenta uzņemšanu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu