Krievijas iedzīvotāji masveidā saņem piedāvājumus "piedalīties jaunos teroraktos" (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēc pagājušās nedēļas teroristu uzbrukuma Piemaskavas koncertzālē “Crocus City Hall” Krievijas iedzīvotāji sākuši masveidā saņemt krāpnieku piedāvājumus iesaistīties jaunos teroraktos, ziņo Krievijas izdevums “Kommersant”, atsaucoties uz uzņēmumu “T.Hunter”, kas nodarbojas ar informācijas sistēmu aizsardzību.

Šādus piedāvājumus iedzīvotāji saņem saziņas vietnēs “Telegram”, “WhatsApp” un “Viber”.

Krāpnieki piedāvā iedzīvotājiem “nopelnīt” 500 000 līdz 700 000 rubļu (aptuveni 5000 līdz 7000 eiro).

Kā liecina “T.Hunter” apkopotā informācija, šādus piedāvājumus cilvēki saņēmuši vairākās lielajās Krievijas pilsētās, tostarp Maskavā, Sanktpēterburgā, Kazaņā, kā arī vairākos citos reģionos.

“T.Hunter” eksperti uzskata, ka šo ziņu sūtītāji manipulē ar sabiedrību. Nevar izslēgt, ka šādu ziņu sūtītāji vēlas novērst Krievijas spēka struktūru uzmanību.

Eksperti uzsver, ka sociālās saziņas vietnēs, galvenokārt “Telegram”, sastopami arī reāli centieni savervēt potenciālos teroristus.

Īsti vervēšanas pasākumi atšķiroties ar to, ka tajos sākotnēji nav ietverti konkrēti piedāvājumi vai aicinājumi.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, 22.marta teroraktā koncertzālē “Krokus Siti Holl” (“Crocus City Hall”) gāja bojā 139 cilvēki, bet vēl vismaz 180 tika ievainoti. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmies džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu