Bioloģiskās daudzveidības veicināšanai plāno izlietot nepilnus sešus miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dabas aizsardzības plānu izstrādei bioloģiskās daudzveidības veicināšanai plāno izlietot 5,9 miljonus eiro, paredz otrdien, 26. martā, valdības pieņemtie Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas bioloģiskās daudzveidības veicināšanai un saglabāšanas pasākumu pirmās un otrās kārtas īstenošanas noteikumi.

Gan pirmās, gan otrās atlases kārtas īstenošanai finansējums plānots 2 941 177 eiro. Tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 2,5 miljoni eiro un nacionālais līdzfinansējums- 441 177 eiro.

Pasākuma mērķis ir uzlabot dabas aizsardzību un bioloģisko daudzveidību, izstrādājot īpaši aizsargājamo dabas teritoriju dabas aizsardzības plānus.

Abu atlases kārtu mērķteritorijas ir īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, kurām saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izveidotās dabas aizsardzības plānu izvērtēšanas komisijas lēmumu dabas aizsardzības plāni ir izstrādājami prioritāri.

Pasākuma mērķa grupa ir dabas un vides aizsardzības, uzraudzības un kontroles institūcijas, pašvaldības, kuru teritorijā atrodas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, kā arī šo teritoriju īpašnieki un iedzīvotāji.

Abas kārtas jāīsteno līdz 2027.gada 31.decembrim, sasniedzot iznākuma rādītāju - Natura 2000 teritoriju platība, uz kuru attiecas aizsardzības un atjaunošanas pasākumi, - 22 500 hektāri.

Pasākuma pirmo atlases kārtu īstenos ierobežotas projektu iesniegumu atlases veidā, bet otro kārtu - atklātas projektu iesniegumu atlases veidā.

Tiks atbalstīta aizsardzības plānu izstrāde īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, komunikācijas un vizuālās identitātes prasību nodrošināšanas pasākumi, tai skaitā sabiedrību izglītojoši vai dabas izglītības pasākumi kā arī projekta vadības, īstenošanas un uzraudzības nodrošināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu