NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram Rīgā atvēl vairākus miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ēka.
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ēka. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru kabinets otrdien, 26. martā, atbalstīja ikgadējo iemaksu palielināšanu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā, lai nodrošinātu uzņemošās valsts saistību izpildi.

Finansējuma pārdale tiks nodrošināta Aizsardzības ministrijas piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros un plānots, ka 2026.gadā ikgadējā iemaksa tiks palielināta par 1 841 686 eiro, sasniedzot 4 461 488 eiro, savukārt 2027.gadā un turpmākajos gados par 2 141 464 eiro, sasniedzot 4 761 266 eiro.

Papildus finansējuma piešķiršana ir saistīta ar sadārdzinājumu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra uzturēšanas izmaksām.

Lai veicinātu NATO dalībvalstu, NATO partnervalstu un NATO kā institūcijas stratēģiskās komunikācijas spēju vairošanu, Latvijā kopš 2014.gada 1.septembra darbojas NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs un tā ir akreditēta kā starptautiska militāra organizācija.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra mērķis ir sniegt atbalstu un stiprināt stratēģiskās komunikācijas spējas Aliansē. To sākotnēji dibināja Latvija, Igaunija, Itālija, Lielbritānija, Lietuva, Polija un Vācija, un turpmākajos gados centram pievienojās Nīderlande, Somija, Zviedrija, Kanāda, Slovākija, Dānija, ASV, Ungārija, Francija un Austrālija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu