Rinkēvičs: Latvija turpinās atbalstīt Moldovas eirointegrāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija turpinās atbalstīt Moldovas eirointegrāciju, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien, 26. martā, Rīgas pilī tikās ar Moldovas parlamenta prezidentu Igoru Grosu, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Puses tikās, lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, Moldovas integrāciju Eiropas Savienībā (ES), reģionālo drošību, kā arī Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Tikšanās laikā Rinkēvičs uzsvēra Latvijas atbalstu Moldovas integrācijai ES. Viņš atkārtoti apliecināja, ka Latvija atbalsta un turpinās atbalstīt Moldovas pēc iespējas ātrāku integrāciju ES, sniedzot gan politisku, gan praktisku atbalstu.

Valsts prezidents apliecināja Latvijas interesi un gatavību turpināt sadarboties ar Moldovu attīstības sadarbības projektos. Vienlaikus Rinkēvičs pauda gandarījumu par pieaugošo ekonomisko sadarbību, īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, kā arī par tiešajiem lidojumiem uz Kišiņevu, kurus no Rīgas maijā uzsāks nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Sarunā Latvijas prezidents uzteica Moldovas stingro nostāju iepretim Krievijai un atbalstu Ukrainai, tai skaitā uzņemot ukraiņu bēgļus. Rinkēvičs arī novērtēja Moldovas noturību pret Krievijas hibrīddraudiem, atzīmējot Latvijas sniegto atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu