Ja jānosauc vienu jomu, kas vienmēr pievērš lielu sabiedrības uzmanību, tā ir veselības aprūpe. Par spīti arvien dāsnākam valsts investīcijām nozarē joprojām ir virkne problēmu. Raidījums “Pulss” ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Valtu Ābolu apsprieda gan šo jautājumu, gan to, kā var situāciju uzlabot, kā arī tādus jautājumus kā bērnu ārstēšanas specifika mūsdienās, Stradiņa slimnīcas un “Velve” konflikta efekts un ministra Hosama Abu Meri darbs.

Grūtības, ar kurām saskaras mūsu veselības sistēma, nav unikālas Latvijai. "Pirmkārt, tas ir mediķu trūkums. Paredz, ka nākamo septiņu gadu laikā visā pasaulē trūks 18 miljoni mediķu. Tas nozīmē, ka notiks arī milzīga migrācija starp valstīm."

Lai gan Ābols neprecizēja, cik konkrēti mediķu pietrūkst mums, viņš apgalvo, ka vajag divreiz vairāk medmāsu, nekā ir šobrīd. Šajā kontekstā Latvija ir tuvu Eiropas vidējam līmenim. Tiesa, ir viena nianse. "Mūsu ārsti ir otrie vecākie OECD valstīs. Tāpēc visai drīz būs nepieciešama arī paaudžu maiņa.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X