ASV noraida "Hamās" aicinājumu pārtraukt gaisa palīdzības piegādes Gazai

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV turpinās palīdzības piegādes Gazas joslai ar gaisa transportu, noraidot grupējuma "Hamās" aicinājumu pārtraukt šīs piegādes pēc vairāku cilvēku bojāejas, otrdien paziņoja Baltā nama administrācija.

"Palīdzības nomešana no gaisa ir viens no daudzajiem veidiem, kā mēs palīdzam piegādāt ļoti vajadzīgo palīdzību palestīnešiem Gazā, un mēs turpināsim to darīt," paziņoja Baltā nama Nacionālās drošības padome.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" ir paziņojis, ka saistībā ar šīm piegādēm ir gājuši bojā 18 cilvēki. 12 no viņiem noslīkuši, mēģinot savākt nomestos pārtikas krājumus.

Nacionālās drošības padome paziņoja, ka ASV "'nepārtraukti" strādā, lai palielinātu palīdzības plūsmu uz Gazas joslu pa sauszemi, kā arī cenšas izveidot jūras koridoru uz šo teritoriju.

"Lai būtu skaidrs - "Hamās" sāka šo karu un ir atteicies piekrist ķīlnieku [atbrīvošanas] darījumam, kas radītu nosacījumus humānās palīdzības palielināšanas veicināšanai," teikts padomes paziņojumā.

"Hamās" otrdien aicināja izbeigt palīdzības nomešanu no lidmašīnām ar izpletņiem, jo tā esot pārāk riskanta.

"Hamās" savā paziņojumā aicināja "nekavējoties izbeigt [palīdzības] nomešanas operācijas", kā arī "nekavējoties un ātri atvērt sauszemes robežas šķērsošanas punktus, lai atļautu humānajai palīdzībai nonākt pie mūsu palestīniešu tautas".

ANO bērnu fonds UNICEF ir paziņojis, ka ir nepieciešams piegādāt vairāk palīdzības Gazas joslai pa sauszemi, nevis pa gaisu vai jūru, lai novērstu "gaidāmu badu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu