Rinkēvičs uzsver Polijas stratēģisko lomu reģionālās drošības stiprināšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Polijas ārlietu ministrs Radislavs Sikorskis tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (no labās) un Polijas ārlietu ministrs Radislavs Sikorskis tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Polija ir stratēģiski svarīgs partneris reģionālās drošības stiprināšanā, uzvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš trešdien Rīgas pilī tikās ar Polijas ārlietu ministru Radoslavu Sikorski, lai pārrunātu Polijas un Latvijas divpusējās attiecības, īpaši aizsardzības jomā, ar reģiona drošību saistītus jautājumus, kā arī atbalstu Ukrainai.

Valsts prezidents uzsvēra Polijas stratēģisko lomu reģionālās drošības stiprināšanā. Viņš norādīja, ka Polija ir stratēģiski svarīgs partneris reģionālās drošības stiprināšanā.

Tāpat Rinkēvičs akcentēja, ka Latvija ir pateicīga par Polijas dalību Kanādas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijai un Polijai kopā ar citām Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm jāturpina sniegt maksimāls atbalsts Ukrainai.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī aktuālā situācija uz Ukrainas un Polijas robežas un gatavošanos NATO samitam Vašingtonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu