Tiesa noraidījusi aviokompāniju sūdzības par Viļņas lidostas nodevām

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Viļņas administratīvā apgabaltiesa noraidījusi Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" un Ungārijas zemo cenu lidsabiedrības "Wizz Air" sūdzības par nodevu palielināšanu Viļņas lidostā no 2023. gada 1. janvāra, ceturtdien, 28. martā, paziņoja Lietuvas valsts lidostu operators "Lietuvos oro uostai".

Sūdzībā abas aviokompānijas lūdza atcelt "Lietuvos oro oustai" un Lietuvas Transporta inspekcijas lēmumus par nodevu palielināšanu.

"Tiesas lēmums noraidīt "Ryanair" un "Wizzair" sūdzības apstiprina, ka "Lietuvos oro uostai" pareizi piemērojis tiesību aktus, kas reglamentē nodevu noteikšanu, un, nosakot jaunas nodevas, ir ievērojis visus tiesību aktos noteiktos procedūras noteikumus," aģentūrai BNS sacīja "Lietuvos oro uostai" preses sekretārs Marjus Zeleņus.

"Lēmumu mainīt nodevas no 2023.gada 1 janvāra diktēja pēdējo gadu laikā ievērojami pieaugošās izmaksas (..), un minētās nodevas aviosabiedrībām galvaspilsētas lidostā nebija mainītas kopš 2018.gada," viņš norādīja.

Jau ziņots, ka 2023. gada februārī tiesa noraidīja abu aviokompāniju lūgumu apturēt jaunās nodevas, līdz spēkā stājas tiesas spriedums.

"Lietuvos oro uostai" toreiz paziņoja, ka abas aviokompānijas bieži ir iesniegušas sūdzības par lidostu nodevām arī citās valstīs, un lidostas operatora vērtējumā sūdzības par Viļņas lidostas nodevām ir nepamatotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu