Valsts kontrole ar bijušo darbinieci vienojusies par tiesvedības izbeigšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijusī Valsts kontroles komunikācijas daļas vadītāja Līga Krapāne piedalās politiķa Aināra Šlesera rīkotajā partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) dibināšanas kongresā.
Bijusī Valsts kontroles komunikācijas daļas vadītāja Līga Krapāne piedalās politiķa Aināra Šlesera rīkotajā partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) dibināšanas kongresā. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts kontrolieris (VK) Edgars Korčagins un bijusī VK darbiniece, iepriekšējā parlamenta sasaukuma deputāte Līga Krapāne (LPV) noslēguši administratīvo līgumu, ar ko vienojas izbeigt 2021. gadā sākto tiesvedību saistībā ar Krapānes darba zaudēšanu.

Patlaban lieta bija pieņemta izskatīšanai kasācijas instancē - Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā, aģentūru LETA informēja VK.

Krapānes rosinātā tiesvedība pret VK, kurā pieteicēju pārstāv zvērināta advokāte Viktorija Jarkina-Toča, ilgst jau trešo gadu.

Ar šo puses vienojušās noslēgt izlīgumu un izbeigt tiesas procesu šajā administratīvajā lietā, vienlaikus novēršot nesamērīgu izdevumu ieguldīšanu strīda risināšanā, tai skaitā valsts administratīvo resursu izlietojumu un ar tiesvedību saistītus izdevumus, aģentūrai LETA norādīja VK.

Krapāne aģentūru LETA informēja, ka panāktā abpusējā vienošanās par izlīgumu un tiesvedības izbeigšanu ietver piespriesto discpilinārsodu dzēšanu un vienošanos par informāciju par izlīguma noslēgšanu izplatīšanu masu medijiem. Kompensācijas izmaksu izlīgums neparedz.

Krapāne informēja, ka, ņemot vērā, ka iepriekšējā valsts kontroliera Rolanda Irkļa amata pilnvaras beidzās 2023.gada 2.decembrī, bet 6.decembrī Saeima amatā apstiprināja jauno valsts kontrolieri Edgaru Korčaginu, viņas sāktajai tiesvedībai pret VK esot "zudis emocionālais pamatojums".

Krapāne nesaskata nedz Korčagina personisku atbildību par viņai nepamatoti piemērotajiem disciplinārsodiem, nedz arī viņa vēloties vērsties pret VK kā iestādi, kurā strādājot valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas vadībā guvusi profesionālu izaugsmi un gandarījumu par paveikto.

Iestādes vadība pateikusies Krapānei par darbu VK. Savukārt Krapāne izteikusi pateicību Korčaginam par panāktās vienošanās rezultātu, kā arī VK darbiniekiem par profesionālu sadarbību.

Jau ziņots, ka Krapāne tiesā centās panākt divu rājienu atcelšanu, morālā kaitējuma atlīdzību 5000 eiro apmērā un pienākumu VK publiski atvainoties viņai.

2022.gadā Krapāne iesniedza apelācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru noraidīta viņas prasība pret bijušo darba vietu saistībā ar viņas darba zaudēšanu. Arī apgabaltiesas lēmums bija viņai nelabvēlīgs.

VK vadība Krapānei izteica rājienu par to, ka viņa ir bijusi to 150 personu vidū, kas parakstīja vēstuli valsts augstākajām amatpersonām par vispārīgas informācijas nesniegšanu Covid-19 vakcinācijas jautājumos.

Krapāne pauda uzskatu, ka viņa vēstuli ir parakstījusi kā privātpersona, norādot, ka viņai ir tiesības uz vārda brīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu