Garajās brīvdienās sociālajos tīklos pamanīju kādu video, kurā sašutis autovadītājs bija neganti pārsteigts par to, ka, ieraugot sarkanas bākugunis, jāapstājas. Komentāros aizgāja pat līdz tam, ka šāda apstāšanās esot vergu tautas iezīme un to nevajagot ievērot. Pie sevis domāju – kas, nez, ir šie savādie cilvēki, kuriem šādi gadījumi burtiski sabojā ne tikai dienu, bet pat visu eksistenci kā tādu?

Kā cilvēkam, kura autovadītāja apliecība jau pirms vairākiem gadiem piedzīvoja savu pilngadību, man viss šķita pavisam vienkārši: ja ieraugi sarkanas bākugunis – stājies malā. Pa visiem šiem gadiem tas sagādājis precīzi nekādu diskomfortu.

Bet tad izlasīju rakstu “Nost no ceļa, sīkie ļaudis, – “kungi” brauc!”. Kolēģe piedzīvojusi kādu nepatīkamu starpgadījumu, jo militārā policija liegusi šķērsot ceļu ar velosipēdu, kamēr garām pabrauc militārās tehnikas kolonna.

“Tātad – visiem Latvijā ir jānostājas miera stājā ceļa malā (arī uz tukšas brauktuves), ja parādās noteiktās krāsās zibeņojoša kungu automašīna? Jā, tā ir jādara, jo šādi pārvietojas ne tikai policisti un operatīvie mediķi, glābjot cilvēku dzīvības, bet arī “smalki ļaudis un kungi”. Parastajiem nodokļu maksātājiem (kas viņus finansē) ir jāzina sava vieta un padevības līmenis. Padevīgi jāklanās un jānoliec galva,” tā Veinberga.

Tā kā šoseja Ādažu virzienā man ir visnotaļ regulāra maršruta sastāvdaļa, militārās tehnikas kolonnas sanāk noķert vismaz reizi gadā. Līdz šim ne reizi nebiju iedomājies, ka tas ir kaut kas briesmīgs, un šīs pāris minūtes ceļa malā, vērojot NATO tehniku, drīzāk bijušas interesantas, nevis radījušas kādu finansiālu vai emocionālu diskomfortu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X