Kristovskis: Pagaidām visas runas par iespējamajiem ārlietu ministra kandidātiem ir spekulācijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģirts Valdis Kristovskis
Ģirts Valdis Kristovskis Foto: Zane Bitere / LETA

Ģirts Valdis Kristovskis (JV) sava vārda izskanēšanu kontekstā ar ārlietu ministra meklējumiem uztver kā "sabiedrības taustīšanu".

Kristovskis aģentūrai LETA pauda, ka pagaidām visas runas par iespējamajiem ārlietu ministra kandidātiem ir spekulācijas.

''Nav jau slikti, ka mans vārds izskan ārlietu ministra kontekstā kā potenciālais kandidāts, bet pašreiz tā ir tikai iespējamība,'' sacīja politiķis, uzsverot, ka par to nav īsti domājis, jo turpina savu darbu Saeimā, kas esot ļoti interesants.

Vienlaikus Kristovskis norādīja, ka, ja kāds ar viņu par to ''nopietni runās'', tad esot vērts to sākt apdomāt. ''Runa ir par to, vai es spēju vai nespēju veikt ārlietu ministra pienākumus un par to var spriest tikai tajā brīdī, kad ir nopietna saruna par to,'' izteicās deputāts.

Kā ziņots, līdzšinējais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) pagājušajā ceturtdienā pēc tikšanās ar premjerministri Siliņu paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata. Kariņš ārlietu ministra amatu atstāšot 10.aprīlī.

Jau vairākus mēnešus publiskajā telpā aktuāls ir skandāls par Kariņa premjerēšanas laikā vadīto delegāciju komandējumos izmantotajiem privātajiem avioreisiem, kas daļā sabiedrības izpelnījušies kritiku.

No 2021.gada līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai Kariņa un viņa darbinieku komandējumos privātajiem reisiem iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar Eiropas Savienības segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Tāpat nesen Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka sākusi kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu šajos komandējumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu