Par kara noziegumu slavināšanu Rīgā apcietināts jaunietis (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 5. biroja 1. nodaļā 28. martā sākts kriminālprocess par kara noziegumu un Krievijas diktatora Vladimira Putina slavināšanu, ko publiski Vecrīgā veica kāds 2002. gadā dzimis jaunietis, informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līga Dziļuma.

VP personu uzreiz aizturēja, un nākamajā dienā jaunietim tika piemērots apcietinājums, ir sākts kriminālprocess pēc 74.1 panta pirmās daļas, turpinās izmeklēšana.

Kā informēja VP, 2024. gada 28. martā Vecrīgā 2002. gadā dzimušais jaunietis slavināja militāro agresiju un Vladimiru Putinu. Jaunietis agresīvā tonī krieviski izkliedzis vairākas kara noziegumu un Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu slavinošas frāzes, apzinoties, ka viņa teikto dzirdēs gan Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, gan personas, kuras atradās notikuma vietā, gan arī jebkurš garāmgājējs. Jāpiemin, ka jaunietis bija alkohola reibumā.

Valsts policijas amatpersonas, saņemot informāciju par notikušo, personu aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā. Nākamajā dienā, 29. martā, jaunietis atzīts par aizdomās turēto, un Valsts policija lūdza Rīgas pilsētas tiesai piemērot jaunietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas tika piemērots. Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 74.1 panta pirmās daļas, proti, par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu vai rupju noniecināšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija strādā ciešā sadarbībā ar citām Latvijas drošības iestādēm, un jebkāda militārās agresijas slavināšana vai kara noziegumu attaisnošana netiks pieļauta, un policija stingri vērsīsies pret šādām izpausmēm.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu